Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Därför gör Magnus Carlson bästa låten

När Så mycket bättre-gänget tolkar Little Jinders låtar är det Magnus Carlson som lyckas bäst med sin northern soul-stänkare. Det menar GP:s Jan Andersson.

Magnus Carlson - Keep on dreaming
Fyra fyrar
Magnus Carlson drar på sig solbrillorna, plockar fram en tamburin och stöper om Little Jinders hjärtekrossade elektroballad till en smittande, störtskön northern soul-stänkare. Låten och framförallt versionen passar honom som hand i handske. Skön pianoslinga och småfunkig gitarr. Magnus Carlsons bästa insats hittills i programserien.

 

Lisa Ekdahl - Vita bergens klockar
En fyr
Det bästa med Lisa Ekdahl är att hon kan göra vilken låt som helst till sin. Men när det inte riktigt fungerar blir de där tydliga avtrycken också det sämsta med Lisa Ekdahl. Här tar hon Little Jinders största hit, drar ned på tempot och sjunger om sin barnvagn. Inget fel i det, men den här låten passar verkligen inte som haltande, mollfärgad chanson med akustisk gitarr, dragspel och ett helt apart la-la-la-parti. 

 

Tommy Nilsson - Sommarnatt
Två fyrar
Även Tommy Nilsson vänder på perspektiven och sjunger Little Jinders "Noicelåt" från en betraktares vinkel. Han är den äldre mannen som hellre går undan och sjunger Let it be än stångas med ungdomarna på stan. Efter en småseg inledning skjuter låten fart och bröstar upp sig som vore den en Tomas Ledin-hit. Men Little Jinders låt känns också lätt daterad då Tommy Nilsson valt att flytta den 25 år bakåt i tiden.

 

Freddie Wadling - Luft för dig
Freddie Wadlings inspelning är på en gång sorglig och vacker som en dag. Tyvärr får vi inte höra hela versionen och betygsätts däför inte men det som bjuds är starkt och känsligt. Han var verkligen en mästare på att tolka andras låtar.

 

Jill Johnson - Die (Dö)
Två fyrar
Jill Johnson gör en engelsk version av Little Jinders kraftfulla ballad, countrykryddar den med banjo och sjunger så bra att man smäller av. Såklart. Men även om låten är snygg och väldigt annorlunda så lyfter det aldrig. Jill landar på samma punkt som där hon startade och det händer liksom ... ingentng. Det låter stiligt, proffsigt och tomt. 

 

Dannu Saucedo - Super 8
Tre fyrar
På Little Jinders senaste album är den här låten ett kärleksbarn mellan Veronica Maggio och Kent. Pumpande och  pulserande. Inte alls så när Danny Saucedo tar sig an låten och till slut sätter den efter ett par inledande missöden. Danny Saucedo gör i stället en stillsam, stråkbehängd pianoballad som drivs framåt med ett försiktigt beat och Dannys sköna röst. Versen är snygg och tanken god. Men den kan inte mäta sig med originalet.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.