Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Cyberninjans tur att kliva av ”Masked singer”

– Sång och dans är det absolut läskigaste som finns i hela världen. Det säger Cyberninjan efter att ha röstats ut ur kvällens ”Masked singer”.

SPOILER ALERT!

Så var kvartsfinalen i TV4:s tittarsuccé ”Masked singer” avklarad. Nästa vecka ska de tre finalisterna utses, men i kväll återstod ännu sex figurer: Mjukglassen, Trollkarlen, Spelmannen, Sagoträdet, Sjöjungfrun och Cyberninjan, som alltså var den som till slut tvingades att lämna tävlingen.

Under veckorna som har gått har Cyberninjan sjungit låtar av världsstjärnor som Christina Aguilera, Olivia Rodrigo och Dua Lipa men också av svenska akter som The Sounds och Abba. Hyllningarna har inte låtit vänta på sig och bland de namn som panelen kastat fram finns Keyyo, Elisa Lindström, Mariette, Tess Merkel och Little Jinder – duktiga och etablerade sångerskor allihop.

Men även Lotta Lundgren, Laila Bagge och tv-kocken Tina Norström har nämnts och varit aktuella. Dock inte för Måns Zelmerlöw i panelen. Han hade sitt namn klart för sig redan från första stund, och det visade sig också vara rätt. För det var verkligen komikern och programledaren från bland annat Melodifestivalen Clara Henry som fanns där under den tuffa ninjamasken.

– Jag är superglad över min dräkt. Jag älskade att få kliva in i värsta tv-spelskrigar-rollen. Var ganska rädd att få en hyperfeminin dräkt med klackar, så den här androgyna personan kändes helt perfekt.

Vad har överraskat dig mest under programmet?

– Hemlighetsmakeriet! Jag har jobbat med tv i nio år och behövt hålla allt möjligt hemligt, men att kliva in på set iklädd visir, handskar och heltäckande kläder är något helt nytt. Jag trodde att det var för skojs skull som David Hellenius säger att inte ens han vet vem som är bakom masken, men han vet verkligen inte! Inte ens bildproducenterna vet. Det var överraskande och jäkligt roligt.

Vad hade du för relation till ”Masked singer” innan tävlingen?

– Ingen alls, faktiskt. Kollar sällan på linjär-tv eller den här typen av underhållningsprogram. Så det var inte helt självklart att tacka ja!

Varför gjorde du det?

– Jag fick ett infall, ha ha. Sång och dans är inte mina bekvämaste områden, men jag gillar en utmaning. Knäppt nog blir man ju både smartare och mer ödmjuk av att utsätta sig för jobbiga grejer då och då.

Vad har varit enklast respektive svårast?

– Enklast har väl ingenting varit. Eller jo, att hålla det hemligt såklart. Jag har markerat orden ninja, cyberninja och Masked Singer som "offensive" på instagram, så att de automatiskt tas bort från mitt kommentarsfält. Supersmart! Så slipper man svara på spekulationerna, för de tas automatiskt bort. Där kände jag mig riktigt smart.

– Svårast har varit att lära sig dansnumren. Jag avskyr att dansa. Det är svårt och jag har en så sprattlig kropp med dålig koordination. Är förvånad över hur snyggt det sett ut i tv! Men det har verkligen legat en hel del uppgivna suckar och frustrerade svordomar bakom.

Det var många namn som flög i luften, Keyyo, Elisa Lindström, Little Jinder ... vad tänker du om det?

– Jättekul! Jag älskade när de gissade fel. Men jag tror knappt att jag hörde så värst många gissningar. Man är så himla andfådd och adrenalinstinn efter sitt nummer, och samtidigt ska man stå framför panelen och inte visa sitt äkta kroppsspråk. Jag tror att jag mest försökte få ner pulsen och stå "som en ninja". Hur nu sådana står.

Vad tänkte du när Måns sade ditt namn redan efter första låten?

– Alltså, hur fan visste han? Jag blev femtio procent irriterad (fast på ett roligt sätt) och femtio procent kände jag "klart att MÅNS tar det".

Hur kommer du att närma dig artisteriet framöver?

– Nu lämnar jag mitt artisteri där det hör hemma – i duschen.

Fler texter om ”Masked singer”:

LÄS OCKSÅ: "Masked Singer" kan bli global tävling

LÄS OCKSÅ: Lokatten tvingades lämna ”Masked singer”

LÄS OCKSÅ: Riddaren röstades bort från ”Masked singer”

LÄS OCKSÅ: Astronauten tvingades lämna ”Masked singer”

LÄS OCKSÅ: ”Masked singer” är tillbaka – här är programmets nya dräkter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.