Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

BBC slår ifrån mot "Doctor Who"-kritiken

Efter kritiken mot att Doktorn i BBC:s långkörare "Doctor Who" ska spelas av en kvinna slår nu tv-bolaget ifrån och påpekar att det är helt logiskt. "Doktorn är en rymdvarelse från planeten Gallifrey och det har etablerats i programmet att Time Lords kan byta kön." skriver BBC på sin hemsida.

Under söndagen avslöjades det att Jodie Whittaker tar över rollen som Doktorn i BBCs populära science fiction-serie "Doctor Who". Hon blir då den 13:e skådespelaren - och den första kvinnan att ta sig an huvudrollen. Något som en del fans ifrågasatte, med anledningen att huvudrollen alltid tidigare har spelats av en vit man. 

LÄS MER: Starka reaktioner efter kvinnlig Doktor i "Dr Who"

Men tv-bolaget BBC, som producerar "Doctor Who", slår nu ifrån mot kritiken och säger att det är helt logiskt att Doktorn kan vara kvinna:

"Doktorn är en rymdvarelse från planeten Gallifrey och det har etablerats i programmet att Time Lords kan byta kön." skriver BBC på sin hemsida. 

Uttalandet fortsätter med att hylla Whittakers prestation som Doktorn:

"Jodie är inte bara en begåvad skådespelare utan har en vågat och briljant vision för sin Doktor. Hon spikade sin provspelning både tekniskt och med en kraftfull kvinnlig livskraft som hon tar in i rollen. Hon kommer bli en ytterst ikonisk Doktor."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.