Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/19

Anna Book vann Biggest loser VIP

Efter måndagkvällens final står det klart: Anna Toledano Book har övervunnit allt motstånd och korats till vinnare i svenska Biggest loser VIP 2017.  – Det var helt chockartat, säger den lyckliga sångerskan.

”Boom! Ja! Fan! Yes! Ja! Fan alltså.”

Innebandy på gympatimmen eller en bouleturnering i Kviberg? Ingetdera, utan ett ordagrant citat från Anna Toledano Book efter att hon fått veta sin slutvikt i finalen av Biggest loser. Under resans gång har hon förlorat 22,7 kilo, och hennes insulinnivåer har sjunkit lika mycket som besökarantalet under bokmässelördagen (35 procent!).

Sångerskan och låtskrivaren Loulou Lamotte tappade visserligen fler kilon i tävlingen, men procentuellt blev Anna Book hennes överkvinna.  

– Jag kysste faktiskt vågen direkt när jag fick höra det. Jag tror att jag är världshistoriens allra lyckligaste Biggest loser-vinnare. Ja, jag törs ta de orden i min mun, säger hon och skrattar.

Många konflikter

Den första säsongen av Biggest losers kändisversion att sändas i Sverige visade sig bli en konfliktfylld sådan. Mellan predikanten Runar Sögaard, Ullared-profilen Morgan Karlsson, forne Farmen-deltagaren Jan Blondie Hammarlöf, stylisten Jonas Hallberg och de tre artisterna Camilla Henemark, Anna Book och Loulou Lamotte, saknades sällan sammandrabbningar och hårda ord.

Anna Book avslöjar att det fanns betydligt mer att ta av, om TV4-gruppen hade velat spä på dramatiken.

– Men de kunde nog inte ta med hela sanningen, för då hade det inte blivit särskilt bra för en del personer (skratt). För min del hade de dock gärna fått bränna på. Jag är inte rädd för en framtida barnförbjuden version. Visst hade jag själv mina bam-bam-moments, men i övrigt har jag inga skelett i garderoben.

Med ”bam-bam-moments” menar Anna Book de tillfällen då hon och en annan deltagare rök ihop, och Anna istället för att ta till grövre ord valde att smäda den andra med ett rungande ”bam, bam, bam”.

– Det är typ som ”go fuck yourself” men på ett snällare sätt, säger hon glatt.

LÄS MER: Anna Book är största förloraren i Biggest loser

Ingen fred med Camilla Henemark

Särskilt infekterad tycktes stämningen vara mellan Anna Book och Camilla Henemark. Det mest uppmärksammade av deras storskaliga gräl inträffade tidigt i tävlingen vid en så kallad frestelseutmaning, när Books och Henemarks lag skulle få en mängd fördelar bara de kalasade på onyttigheter. Bland annat skulle de få ringa hem till sina anhöriga.

Anna Book ses i avsnittet uppmana Morgan Karlsson och Camilla Henemark att ta smällen för laget så att hon kan ringa och gratta sin dotter på 15-årsdagen. Hon själv och Blondie Hammarlöf skulle emellertid avstå.

– Jag har fått onödigt mycket skit för det där tycker jag. Morgan och Camilla hade redan bestämt att de ville äta, för de längtade efter dålig mat och alkohol. Allt de hade var ju sitt tobak.

Har ni kunnat överbrygga er konflikt såhär i efterhand?

– Camilla och jag har aldrig haft några bryggor mellan varandra. Jag har ingen plan att bygga någon brygga heller i dag. Jag är på plus och minus noll med henne. För mig betyder hon lika lite som hon gjorde innan tävlingen.

– Men om jag ser Camilla har jag inga problem med att hälsa på henne. Jag är 47 år, inte fyra år. Och jag önskar henne all lycka i världen, för det behöver hon verkligen. Jag hoppas att hon landar på en bra plats där hon trivs både med sig själv om dem som hon förhoppningsvis får i sin närhet.  

"Jag kan ta över Allsång på Skansen"

Vinsten i Biggest loser VIP är en stor triumf för Anna Book, efter två tuffa år med den ena motgången efter den andra. Hon förlorade flera anhöriga under perioden, opererade sig för tarmvred, blev diskad i Melodifestivalen, och hamnade i gränslandet för en djup depression. På senare tid har hon blivit flitigt omskriven och kritiserad i tidningar och sociala medier, bland annat för sina utspel på Instagram.

– Det skrivs en massa skit och det är jävligt trist när man inte kan hålla sig till sanningen. Verkligheten hade varit tillräckligt med krydda i grytan, om du förstår vad jag menar. Då är det trist att hälla i syra. Men jag har bouncat tillbaka och blickar framåt. Jag har hittat träningen och kosten. Bara det att få vara i stallet och pyssla med hästarna, mocka skit och get dirty är helt underbart. Jag lever livet just nu. I’m in heaven.

Vad blir nästa steg i karriären?

– Listan är superlång. Jag vill göra mer tv, föreläsa, skriva kokböcker, spela in ny musik, vara med i Så mycket bättre och i Melodifestivalen. Du hör själv! Jag kan ta över Allsång på Skansen också när Sanna Nielsen vill gå i pension. Det kanske är dags, jag vet inte, säger hon och skrattar igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.