Allsångs-succé på Skansen

Sommartisdag betyder allsång. I säsongens fjärde avsnitt av SVT:s "Allsång på Skansen" bjöds det på såväl sång som skratt.

ANNONS
|

Åttaåriga Albin Fredriksson från Bjuv gjorde Sanna Nielsen sällskap på scenen inför den första sången. Med ett vinrött dragspel på magen tog han ton i Hasse Anderssons "Guld och gröna skogar" och publiken hängde på i allsången.

LÄS MER:Succésiffror för Allsång på Skansen

Saraha bjöd på sin Melodifestivalhit "Kizunguzungu", Sonja Aldén sjöng sin nya "Bastuholmen" och Anders Glenmark framförde sin nya "Vackrare".

-Den handlar om många storheter som har försvunnit i år och förra året, sade Glenmark efter sitt framträdande.

Komikern Josefin Johansson gästade programmet och höll en "föreläsning" om fenomenet allsång. Dessutom bjöd hon på allsång, om än på sitt eget vis. Till tonerna av "Uti vår hage" sjöng hon om "det man aldrig sjunger om".

ANNONS

Ted Gärdestad som skulle ha fyllt 60 år i år hyllades med ett medley, och Orup ledde allsången till "Regnet det bara öser ner" innan han senare skulle få en helt egen timme i "Allsångsscenen är din".

Dessutom blev det allsång till "Bergssprängartango", "Vilken härlig dag", "Aj aj aj", "Hon har blommor i sitt hår" med kvällens olika gäster.

I sociala medier hyllar tittarna programmet även denna vecka:

ANNONS