Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Alicia Vikanders stora Oscars-miss

I kvällens "Skavlan" i SVT gästar den svenska Hollywoodstjärnan Alicia Vikander programmet. Där får hon svara på frågan var hon förvarar Oscarsstatyetten och svaret får publiken att skratta: "Jag hoppas att min kompis tar hand om den och att den finns kvar. Jag borde nog kolla upp det", säger hon i programmet.

I kvällens "Skavlan" i SVT gästar ingen mindre än stjärnskådespelerskan Alicia Vikander. I programmet berättar hon om första mötet med pojkvännen Michael Fassbender och hur de blev förälskade.

Det hela började med en filminspelning där den 28-åriga stjärnan gick en matlagningskurs och gjorde leverpaj. Det första hon noterade var hans mustasch. Och på den vägen är det.

LÄS MER: Alicia Vikander och Michael Fassbender blev kära under filminspelningen

Slarvade bort Oscarsstatyetten

I februari vann Hollywoodstjärnan en Oscar för sin insats i filmen "The Danish girl" Därför fick hon i programmet frågan om var hon har statyetten. Och exakt var den är just nu vet hon inte. Något som får publiken att skratta högt.

- Gud. Jag har inte sett den sedan dagen efter. Jag åkte tillbaka till London två dagar efter den kvällen. Jag lever med mina väskor och den är lite för tung för att resa runt med. Jag hoppas att min kompis tar hand om den och att den finns kvar. Jag borde nog kolla upp det, säger hon i programmet.

Att hon inte vet var den är beror på att den är för tung och otymplig.

- Jag tycker det är kul med saker som är fint. Men jag gillar saker som är praktiska.

Statyn på toaletten

Om Alicia Vikander skulle få önska ett ställe att ha statyetten på skulle det vara på toaletten.

- Det är många skådespelare som berättar att de har statyn på toaletten. Jag tycker det låter fantastiskt och som ett bra ställe. Alla vill ju hålla i den. Då kan folk ha sin egen tid med den i toaletten, säger Alicia Vikander.

Övriga gäster i programmet är tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, sångerskan Sabina Ddumba och den norska programledaren Jon Almaas.

LÄS MER: Reinfeldt intervjuar toppolitiker

 

"Skavlan" sänds på fredagar i SVT1 klockan 21.00.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.