Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/33

Ögonblicken du inte får missa i "Game of thrones"

Spoilervarning! Friska upp ditt minne inför den sjunde, och näst sista, säsongen av "Game of thrones". – Det är färre avsnitt, men de har spenderat mer pengar på dessa, säger Kit Harington som spelar Jon Snow till ABC News.

I natt, mpndag den 17 juli, hade den sjunde säsongen av HBO:s ofantligt populära tv-serie "Game of thrones" premiär. 

Den sjunde säsongen blir den näst sista, och bjuder endast på sju avsnitt istället för tio som tidigare. Dock utlovas det enorma strider och mer påkostade effekter. 

– Det är färre avsnitt, men de har spenderat mer pengar på dessa, har Kit Harington som spelar Jon Snow berättat för ABC News.

Världens största serie

Sedan "Game of thrones" hade premiär 2011 har den växt säsong för säsong, och var förra året världens mest populära serie, enligt analysfirman Parrot Analytics, skriver Business Insider.

LÄS MER: Så ser "Game of thrones-stjärnorna ut egentligen

Inte konstigt då att HBO gör allt för att hålla vad som händer i de kommande avsnitten hemliga. Inför sjätte säsongen menade både producenter och skådespelare att karaktären Jon Snow faktiskt var död - och inte skulle återvända. Kit Harington själv som spelar Jon Snow ljög om varför han befann sig på olika platser, och vägrade erkänna att hans karaktär skulle återvända.  

Fejkfilmade flera scener

Det hela gick så pass långt att flera scener av säsong sju spelades in endast för att förvirra fansen och se till att om bilder från inspelningsplatsen läckte ut på internet skulle ingen veta vilka som var på riktigt.  

LÄS MER: Slutstriden är nära i "Game of thrones"

– Vi fejkade flera scener, och såg till att paparazzifotografer var i närheten så att det skulle läcka ut på internet. Vi gjorde totalt tre fejkade scener, vilka tog fem timmar styck att spela in, säger Kit Harington i Jimmy Kimmel Live

Klicka dig igenom bildspelet här ovanför för att friska upp minnet inför sjunde säsongen av "Game of thrones". Varning för enorma spoilers!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.