Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

Tv-serien driver fansen till vansinne – här är teorierna om det mystiska slutet

Netflix-serien OA är full med ledtrådar och gåtor som bara den mest uppmärksamme tittaren ser. Här är några av fansens teorier om vad den mystiska serien egentligen handlar om.

Om du inte har sett serien OA så ska du sluta här. Texten och bildspelet innehåller spoilers.

Tv-serien med det märkliga namnet OA hade premiär på Netflix strax innan jul och fick tv-kritiker att förbanna att de gjorde sina årsbästa-listor för tidigt.

– Om Stranger Things var nostalgisk och lika belönande som en skål med chokladflingor så är OA en rätt som är både fräschare och mer exotisk, skrev en recensent på Entertainment Weekly.

Om du läser den här texten utgår vi från att du redan sett alla åtta avsnitt och att du sällar dig till skaran människor som söker svar på vad slutet egentligen betyder.

Var allt bara påhittat? Satt hon inlåst i en källare? Vad betyder de olika färgerna som genomsyrar serien? Fanns Homer på riktigt eller är han egentligen French? 

OA är full med symbolik och ledtrådar som håller på att driva fansen till vansinne. Inte ens seriens sällsynt vackra Instagram-konto har klarat sig undan granskning.

Ska man tro skaparna bakom serien, Brit Marling och Zal Batmanglij, är det helt medvetet.

I en intervju med tidningen Variety berättar de att de jobbat med manuset i tre år i en process som de beskriver som närmast matematisk. 

– Hela grejen är som en gåta. Det finns många ledtrådar. Vår ljudtekniker plockade upp en stor ledtråd som fick mig att tappa hakan. Jag sa: "Det där var tänkt att bara upptäckas av den mest hängivna, galnaste tittaren", sade Batmanglij till tidningen.

Det dröjde inte länge förrän fansen samlades på olika forum på nätet för att dela med sig av sina fynd och teorier om mysteriet OA.

I bildspelet här ovan har vi samlat några av de hetaste teorierna samt några detaljer som du kanske missade.