Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

TV-profilen lämnar SVT – efter 32 år

Pekka Heino, 56, har sagt upp sig från SVT. Anledningen ska vara en relativt låg lön. Nu satsar han på frilans. – Det ska bli mitt mål. Mer lön. Men pengar har aldrig varit den primära drivkraften, jag måste känna att det jag gör är roligt, säger han i podcasten "Tv-fabriken".

Han har jobbat på SVT i 32 år. Men nu är det slut för programledaren Pekka Heino, 56, som valt att säga upp sig. Det avslöjar han i nystartade podcasten "Tv-fabriken", skriver Expressen som var först ut med nyheten.

Pekka Heino inledde sin karriär på SVT år 1985, varvid halva tiden som heltidsanställd. Under åren som gått har han hunnit med massvis av projekt, bland annat som kommentator i Eurovision Song Contest och programledare för "Tusen och en bild". De senaste åren har han lett "Go'kväll" som kan stoltsera med nära en miljon tittare om dagen.

"Sju år räcker"

I "Tv-fabriken" berättar profilen att hans beslut grundar sig i flera olika faktorer. Dels känner han att han redan jobbat för länge med en och samma produktion.

– Jag har bestämt mig för att sju år räcker. Sju år är en lång tid, det sägs ju att på sju år hinner alla celler i en människokropp bytas ut så efter dessa sju år är jag en ny människa och då måste ju denna nya människa göra något annat. Vad vet jag inte än men det blir inte "Go'kväll", säger han och syftar på sin medverkan i "Go'kväll".

Framtiden än så länge oklar

Vad han ska göra härnäst är inte helt spikat. Han Pekka Heino förklarar att han gärna fortsätter att leda program, men att det inte nödvändigtvis behöver vara som anställd.

Han nämner frilans som ett alternativ till att nå högre arvode. I "Tv-fabriken" avslöjar han nämligen att han tar ut en årslön på 460 000 kronor, något han anser är oskäligt lågt.

– Det ska bli mitt mål. Mer lön. Men pengar har aldrig varit den primära drivkraften, jag måste känna att det jag gör är roligt.

GP har sökt Pekka Heino.