Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Turnépremiär för Little Jinder

Fredagens spelning på Pustervik är Little Jinders första spelning för i år och samma dag släpps hennes nya album Allting suger. Hon är dessutom nominerad i kategorierna Årets artist och Årets pop på P3 Guld som hålls i Scandinavium på lördag.

Du börjar din turné i Göteborg, vad har du för förväntningar på spelningen?

Jag kan säga att det här kommer att bli den fetaste konserten i år. Det är ju även premiär för nya skivan, vi släpper den samma dag, så allt känns nytt och kul. Jag har verkligen längtat efter att få släppa den och det ska bli så himla kul att komma igång och spela.

Hur skulle du beskriva den nya skivan?

Den skiljer sig jättemycket från mitt förra album eftersom att jag har fått ett helt nytt sound, den låter mer som cynisk synt-pop. Den förra skivan var väldigt spretig men jag behövde göra den för att hitta mitt sound på svenska och den här skivan blir som en fortsättning på det. Det nya soundet är också väldigt påverkat av Alexander Berg som jag har jobbat nära med, och han har också hjälpt mig att bli mycket mer självsäker.

Du samarbetar med Mauro Scocco på den nya skivan, hur kommer det sig?

Jag var syntare när jag var liten och lyssnade väldigt mycket på Ratata så det var lite av en dröm att få jobba med honom. När jag såg jag att det fanns utrymme att göra något tillsammans så jag mejlade honom (eftersom att jag inte vågade ringa) och så svarade han ja! Det kändes bara väldigt organiskt och helt rätt.

Du brukar bjuda på lite överraskningar på dina konserter, kommer det att hända igen?

Ja jag har en liten överraskning till er, jag tänker inte säga vem det är men mina gäster brukar alltid hålla hög nivå. När jag skriver musik vill jag helst göra det själv, iallafall till en början, eftersom det är lättare att komma dt man vill. Men konserter handlar bara om energi och då är det jätteroligt att göra det med sina kompisar speciellt när ens kompisar gör bra musik. Jag gillar verkligen sammanhållningen som uppstår och det tillför en helt annan energi till konserten.

På din spelning på Way out west tog du en tydlig politisk ställning, hur viktigt är det för dig?

Det är väldigt naturligt för mig, om jag har något att säga så säger jag det, och i det läget vi befinner oss i nu är det oundvikligt att inte säga något om man har en publik på 10 000 personer. Jag är ju väldigt utlämnande i mina texter och så är det med andra saker också. Det är inte så genomtänkt utan det händer bara av sig själv, och det är väldigt mycket jag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.