Tuff kamp om deltävlingens två finalbiljetter

ANNONS
|

Artisterna i all ära, men under det publika genrepet var David Lindgren den stora stjärnan. Förra veckan ägde Hasse "Kvinnaböske" Andersson showen genom sin förvandling till rockstjärna. Men i Malmö arena var det Lindgrens tur att få "chocka". Så beskriver i alla fall Hasse Andersson mellanaktens karaktär.

Och det blev en skratt- och nakenchock för publiken. Lindgren levererade sina favoritlåtar i Melodifestivalen – totalt ett 20-tal stycken ihoptryckta till en enda – med en massa rekvisita och ett par randiga kalsonger som final. Dessutom kryddat med ett Linda Bengtzing-slut, vilket gav kvällens varmaste applåd.

ANNONS

Tre stora favoriter

Mariette har funnits i förhandsspekulationerna ända sedan hon presenterades som en av årets tävlande. In i det sista hänger favorittrycket kvar över henne. Hon är nöjd efter genrepet i arenan, där hon tog emot rejäla klappsalvor efter att ha framfört "A million years".

- Det var skönt att köra för publik, och bli lite uppslukad av det. Det är ju inte varje kväll man gör gig för en sådan här stor publik. Då vill man ta in det, säger Mariette Hansson.

Favoritskapet för Benjamin Ingrosso och Lisa Ajax har också varit orubbat sedan den samlade schlagerpressen lyssnade på låtarna i torsdags. Lisa Ajax levererade sin kaxiga och omdiskuterade låt "I don't giva a" prickfritt.

Följer med i flödet

Mariette siktar högt och vill toppa sin tredjeplats i Melodifestivalen 2015. Men hon slår konsekvent bort allt snack om favoritskap och följer inte med i flödet om vad folk tycker om låten.

Lisa Ajax sticker inte under stol med att hon håller koll på spelbolagens odds och skriverier i tidningar.

- Mina fans är ju väldigt vana vid att rösta och är mycket trogna. Men jag kan samtidigt inte förlita mig på dem för mycket, säger Lisa Ajax efter genrepet.

ANNONS

Ajax berättar att hon till exempel läst vad en lång rad bloggare tycker om bidraget med "f-ordet".

- Jag vill ha koll på vad folk tycker och tänker. Nu gäller det bara att fokusera på numret och prestera så bra som möjligt.

Vilka två bidrag som får en plats i finalen den 11 mars står klart efter sändningen i SVT1 på lördag.

TT

Fakta: Startfältet i Malmö

1. Mariette: ”A million years”

2. Roger Pontare: ”Himmel och hav”

3. Etzia: ”Up”

4. Allyawan: ”Vart har du vart”

5. Dismissed: ”Hearts align”

6. Lisa Ajax: ”I don’t give a"

7. Benjamin Ingrosso: "Good lovin'"

ANNONS