Tuff kamp i "Let's dance"-finalen

Snabba fötter vana vid att dribbla ställs mot stark kroppskontroll. På fredag tävlar idrottsstjärnorna Jesper Blomqvist och Anja Pärson mot varandra i finalen av "Let's dance".

ANNONS
|

Efter flera veckor av träning är det dags för finalen i TV4:s "Let's dance". Kampen står mellan skidåkaren Anja Pärson och fotbollsspelaren Jesper Blomqvist.

- Att vi har fördelar av att vara idrottare kan man nog dra slutsatsen av eftersom vi är i final. Det är så mycket rutiner som vi är vana vid sen tidigare, säger Anja Pärson.

ANNONS

Hon nämner både psykiska och fysiska fördelar. Bland annat vanan av hård träning, men även av att ha en tränare som tjatar. Jesper Blomqvist håller med.

- Hade det varit någon annan jag gått upp mot här i finalen hade jag nog haft ganska så stor fördel av träningen, men nu när jag har Anja på andra sidan ringen känns det inte som en lika stor fördel, vi är nog ganska jämna där faktiskt, säger han.

"Mycket känslor"

Kampen väntas bli jämn på fredagen, när deltagarna får chansen att visa upp både gamla danser och ett nytt shownummer. Medan Anja Pärson och hennes dansare Calle Sterner bjuder på en show till låten "Proud Mary" dansar Jesper Blomqvist och Malin Watson till ett Abba-medley.

Finalisterna har båda fått vara med och bestämma hur shownumret ska se ut.

- Det blir mycket känslor från början, sen trappas det upp, lite som min resa in i "Let's dance". Sen öser vi på järnet med fyrverkerier och lyft och hela faderullan, säger Jesper Blomqvist, som även var med och valde musik till numret.

ANNONS

Shownumret är det som Anja Pärson ser fram emot mest.

- Vi hoppas att vi kan komma med lite chockerande moment, säger hon.

Tajt final

De båda tävlande har fått mycket beröm under säsongens gång. De var senast med i en jämn semifinal, den jämnaste någonsin enligt jurymedlemmen Tony Irving. I semifinalen var poängen efter första omgången lika för alla tre paren, men till sist skickades skådespelaren Ellen Bergström hem.

Vem som vinner i finalen är svårt att säga, konstaterar Anders Öfvergård, som blev femma i tävlingen.

- Det blir tajt, Jesper har ju snabba fötter med sig sen fotbollen, och Anja en fantastisk kroppskontroll. Men jag tror att hon har en fördel eftersom hon är närmare idrottskarriären och har en bättre fokusinstinkt, säger Anders Öfvergård.

TT

Fakta: Danserna i finalen

I finalen kommer paren att dansa tre danser var.

1. Anja Pärson och Calle Sterner (samba, wienervals och ett shownummer)

Telefonröster: 099 – 41401, sms-röster: Anja till 72400

2. Jesper Blomqvist och Malin Watson (samba, american smooth och ett shownummer)

Telefonröster: 099-41402, sms-röster: Jesper till 72400

Finalen av "Let's dance" sänds på TV4 fredagen 12 maj 20.00.

ANNONS