Trump till motattack: "Hon är en..."

Under årets Golden Globe höll Hollywoodstjärnan Meryl Streep ett uppmärksammat tal där hon bland annat attackerade Donald Trump. Och på Twitter slår han tillbaka: "Meryl Streep är en av de mest överskattade skådespelerskorna i Hollywood."

ANNONS
|

Flerfaldigt Oscarsbelönade skådespelerskan Meryl Streep tog emot priset Cecil B DeMille "Award for lifetime achievement". Streep har även vunnit åtta Golden Globes hittills i sin karriär och hyllades stort. Men under nattens prisceremoni, hyllades hon för något helt annat än sina skådespelarinsatser.

Under sitt tal, pratade Meryl Streep om vad som påverkat henne mest under det gångna året.

- Det var ett framträdande som bedövande mig, och satte klorna i mitt hjärta. Inte för att det var bra, det var ingenting bra med det, men det var effektivt. Och det gjorde sitt jobb, det fick sin tilltänkta publik att skratta, sa en märkbart berörd Streep.

ANNONS

LÄS MER:Stjärnans attack på Trump

"Det krossade mitt hjärta"

Hon syftade på när USA:s kommande president, Donald Trump, hånade en handikappad reporter, och betonade hur viktig respekten är för sina medmänniskor. Och att när människor med makt mobbar andra - så är alla förlorare. "Det krossade mitt hjärta".

- Det var inte i en film, det var i det verkliga livet. Det krossade mitt hjärta och jag kan fortfarande inte sluta tänka på det, sa Streep med tårfyllda ögon och fortsatte:

- ”Ta ditt brustna hjärta och gör konst av det”, som min kära vän prinsessan Leia sa till mig en gång.

Meryl Streep passade också på att prata om hur viktig media är, att det är viktigt att pressen ställer dessa makthavare till svars. Under hela hennes tal var det helt tyst i salen, med undantag för de rungande applåderna.

- När mäktiga personer använder sin makt för att mobba andra - förlorar vi alla, sa hon.

LÄS MER:Klänningkavalkaden på Golden Globe

"Hon är en..."

Och på Twitter slog Donald Trump tillbaka i en dräpande Tweet:

"Meryl Streep är en av de mest överskattade skådespelerskorna i Hollywood. Känner inte mig men attackerade mig senaste natten på Golden Globes. Hon är en....". Efter punkterna kallar han henne för en "Hillary-lakej" i ytterligare en tweet.

ANNONS

På Twitter dementerar Donald Trump också att han ska ha hånat en reporter. "Skulle aldrig göra det".

ANNONS