Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trump försvårar satiren i "Veep"

Den politiska humorserien "Veep" var mitt uppe i inspelningarna av säsong sex när Donald Trump vann presidentvalet. Producenten David Mandel berättar för Hollywood Reporter om svårigheterna med att göra satir i Trumps USA.

Komediserien "Veep" hade premiär 2012 och belyser den mer futtiga och småaktiga sidan av det politiska spelet. Om "House of cards" befolkas av politiska genier som ondskefullt spelar ut varandra, är det mer sannolikt att rollfigurerna i "Veep" skulle ertappas med att försöka fuska i "Fia med knuff".

Vicepresident Selena Meyer (Julia Louis-Dreyfus) drömmer om att bli president och är frustrerad över hur oviktig hon är i Vita huset.

Är det kul?

Inför säsong sex har Selena hunnit både erövra och förlora presidentposten och mitt under inspelningarna stod det klart att Donald Trump vunnit det verkliga valet.

- Under ett dygn tänkte jag: "Vill folk skratta åt det här nu? Är politik roligt?", säger David Mandel, exekutiv producent och arbetsledare för "Veep" till Hollywood Reporter.

Mandel säger att en stor del av skrivprocessen går ut på att tänka ut det dummaste eller mest absurda möjliga scenariot – något som han menar har övertrumfats av den verkliga presidenten på sistone.

Fick stryka skämt

Ett skämt fick strykas efter att Buzzfeed publicerat ett tillägg till ett säkerhetsdokument där det påstods att rysk säkerhetstjänst skulle ha information om känsliga uppgifter från Trumps privatliv. Skämtet låg för nära uppgifter i dokumentet.

David Mandel säger att han är glad att Selena Meyer inte längre är president i serien.

- Om vi gör en scen med en presskonferens med Mike McLintock (Matt Walsh) och Sean Spicer gör sin, vad bidrar vi egentligen med? På vissa sätt är de roligare och dummare, säger han och tillägger:

- De gör saker vi inte skulle kunna hitta på ens om vi försökte.

Sjätte säsongen av "Veep" har premiär på HBO Nordic den 17 april.