Tre gånger Gustafsson i ny tv-serie

ANNONS
|

Komikern Robert Gustafssons figurstall utökas snart med gråsossevaktmästaren Herman, konflikträdde ordföranden Fredrik och livsnjutargubben Gottfrid. Tre karaktärer som den folkkäre komikern spelar i "Gustafsson 3 tr", höstens humorsatsning i TV 4.

Vissa idéer känns så självklara när man hör dem att det är smått ofattbart att de inte redan realiserats. Som en humorserie som utspelar sig i en bostadsrättsförening. Det är Robert Gustafsson själv som tillsammans med Johan Ohlson står för grundidén till "Gustafsson 3 tr". Kjell Sundvall regisserar.

-Vi ville göra en humorserie som var väldigt skruvad och galen men som hade en naturalistisk botten med hög igenkänning. Det är jobbigt när folk tränger ihop sig och ska bo ovanpå varandra. Och i bostadsrättsföreningar handlar mycket om pengar och det blir lätt mycket olika åsikter, säger Robert Gustafsson.
En glädjedödare med "balls"

Han spelar inte mindre än tre av seriens karaktärer. När TT Spektra besöker inspelningen filmas en festscen hemma hos föreningens bögpar, som spelas av Peter Haber och Rafael Edholm. Gustafsson gör vaktmästaren Herman, som kallats dit för att byta en propp. Hans misstänksamhet mot gästerna ersätts snart av blåögd entusiasm."Jag har fått förtroendeuppdraget att vara Seans bitch", berättar han glatt i ett spontant tal. "Det betyder vaktmästare på engelska".

ANNONS
-Herman är den typen av person som man känner igen från när man hade klassfest och det kom in en gubbe klockan 22.30 och tände lysrören och sade "nu är det slut". En typisk glädjedödare. Men Herman har också ett starkt rättspatos, han är en arbetarromantiker och det gamla gråsosse-Sverige är hans ideal.

TT Spektra: Tror du tittarna vill slå Herman på käften eller krama honom?

-Både och. Han är väldigt jobbig och fyrkantig. Men det finns något i honom som saknas i dag, någon som kliver fram och vågar säga till andras barn till exempel. I dag sköter var och en sitt och pratar i telefon, säger Robert Gustafsson som tror att Herman är en figur som kommer att få medelålders damer på fall.
-Han är en typ av man som man inte ser så ofta längre... som har lite "balls".
Spelar mot sig själv

Robert Gustafsson spelar även bostadsrättsordföranden Fredrik och hans 90-åriga pappa. Den ena en hunsad stackare, den andre en skröplig livsnjutare som tar för sig av vin, kvinnor, droger och tv-spel. Det innebär att Robert Gustafsson i flera tekniskt utmanande scener spelar mot inte bara en version av sig själv, utan två.

TT Spektra: Hur är det då att spela mot den där Robert Gustafsson?

Frågan får lite oväntat Robert Gustafsson, känd för att vara självkritisk in absurdum, att lysa upp.

-Jo... det funkar bra. Jag har trivts med mig själv som min motspelare!
  1. "Gustafsson 3 tr" har premiär i TV 4 någon gång tidig höst.
  2. Född: 1964 i Katrineholm. Uppväxt i Skövde.
  3. Bakgrund: Robert Gustafsson varit engagerad vid Stockholms stadsteater och Dramaten men är mest känd och älskad för sina komiska roller i krogshower, farser och tv-serier som "Glenn Killing i manegen", "Gäster med Gester", "Nile City 105,6", "Percy Tårar", "Hotelliggaren" och "Fyra små filmer". Bland långfilmerna märks "Att stjäla en tjuv", "Skenbart - en film om tåg" och "Fyra nyanser av brunt". Han är medlem i Killinggänget.
  4. Bok: Gustafsson har skrivit om sitt liv på och utanför scenen i självbiografin "Från vaggan till deadline".
  5. Gör i sommar: Turnerar med sitt dansband Rolandz, som även släpper en ny skiva den 29 juni.
  6. Jubilerar: Gustafssons 25-årsjubileumsrevy, som hade premiär i Göteborg 2010, har förlängts med två år och ska spelas i Malmö och Stockholm. Den 23 september 2011 är det nypremiär i Malmö.
ANNONS