Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera transpersoner i den amerikanska militären svarade på MTV:s inbjudan och kommer att delta under söndagens gala. Arkivbild.

Transsoldater går på MTV-galan

Flera transpersoner och andra hbtq-personer från den amerikanska militären kommer att delta under den stundande MTV-galan, skriver The Wrap.

Gruppen, som både består av aktiva militärer och veteraner, ska anlända till den röda mattan tillsammans med ledaren för den amerikanska hbtq-organisationen Glaad.

I dagarna skrev Donald Trump på sitt kontroversiella stopp för den amerikanska militären att anställa transpersoner, vilket fick MTV att som protest skicka en öppen inbjudan till transsoldater.

Trump och de ökande politiska motsättningarna i USA väntas prägla årets MTV-gala på flera sätt. Bland annat delas priset "Bästa kamp mot systemet" ut för första gången och galan leds av popstjärnan Katy Perry, som ofta tar politisk ställning.

MTV Music Awards äger rum i Los Angeles under natten måndag svensk tid. Flest antal nomineringar har rapparen Kendrick Lamar, totalt åtta stycken, i kategorier som årets video och årets artist.

Han har tidigare prisats för sin musik – på Grammygalan i fjol kammade han hem totalt fem priser, däribland i kategorierna bästa hiphop-album för "To pimp a butterfly" och bästa hiphop-låt för "Alright".

Under MTV-galan premiärvisas den officiella musikvideon till Taylor Swifts nya singel "Look what you made me do" som släpptes i fredags.