Trängsel och köer inför svenska youtubern

ANNONS
|

Youtube-stjärnan Clara Henry kommer nästa år att leda Melodifestivalentillsammans med David Lindgren och Hasse Andersson.

LÄS MER:Clara Henry leder Melodifestivalen

Men fler projekt är i rullning. Exempelvis hennes nya klädkollektion "Clara H". Under lördagen besökte hon köpcentret Femman med en popup-store för att träffa fansen och visa upp kläderna.

- Det är bekväma kläder som jag saknat i min garderob. Jag har alltid tyckt om kläder men har aldrig kunnat relatera till modebloggare. Jag har aldrig haft råd med det. Samtidigt har jag skissat hemma och tänkt att om jag någon gång ska bli designer ska det se ut så här, säger Clara Henry.

ANNONS

"Fittor framför killar"

På t-shirten hon har på sig, som också finns i kollektionen, syns ett gäng katter och texten "Pussies before guys".

Vad menar du med det?

- Katter och eller fittor framför killar. Jag tycker om både katter och fittor och killar kan vara jävligt störiga ibland.

Är de bättre än killar?

- Inte nödvändigtvis. Det kan finnas elaka katter också. Men jag tycker att man inte alltid behöver finnas där för någon annan. Det vill jag förmedla till en yngre målgrupp.

Mensprathyllas av fansen

Och hennes besök lockade många unga fans - framförallt tjejer.

- Hon är rolig och pratar om sånt som många inte pratar om. Exempelvis mens, säger 14-åriga Elin Genberg i kön för att få ta en bild.

LÄS MER:Clara Henry | Ja jag har mens, hurså?

Även Emilija Karadzic, 14, Elena Janev, 14, och Emma Boo, 14, från Borås tycker att just snacket kring mens är något som gör att de gillar Clara Henry extra mycket.

- Hon är bra och pratar om bra saker som inte många andra pratar om, typ mens och sånt. Sånt som ingen annan vågar prata om.

ANNONS