Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Totos gitarrist Steve Lukather säger att bandets låt "Africa" blivit ett större fenomen än de kunde ana när de spelade in den. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Totolåt loopas på klubb – för välgörenhet

Totos låt "Africa" kommer att spelas non stop på klubben The Exchange i brittiska Bristol i november. Besökarna kan välja om de vill bli sponsrade för hur länge de står ut på dansgolvet – eller betala för att slippa gå dit. Alla intäkter kommer att gå till ett välgörenhetsprojekt för att sponsra barns skolgång i Malawi.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Hjärnan bakom evenemanget, dj:n Michael Savage, säger till BBC att idén kom till på fyllan för två år sedan och nu blir kvällen där han enbart spelar den kitschiga klassikern på vinyl verklighet.

- Den är ett säkert kort för att fylla dansgolvet. Jag har pratat om den här idén i två år och nu var jag tvungen att göra det, säger han.

Totos gitarrist Steve Lukather tycker att idén är helt vansinnig, skriver han på Twitter.

"Vad fan händer med den här låten? Den har varit fantastisk för oss på många sätt, men när vi spelade in den 1981 hade vi ingen aning om vad den skulle bli. Och ni tycker att ni har hört den för mycket? Lol.", skriver han.