Toto ställde in konsert – scenen dömdes ut

ANNONS
|

Det blev ingen konsert för de 2 200 som köpt biljett till Toto i Stenungsund på fredagen. På grund av vindriktning och vindstyrka har det inte gått att bygga scenen på ett säkert sätt, uppger arrangören Magnus Eriksson på MEP Agency som därför inte kunde godkänna scenen och tillsammans med bandmedlemmarna i Toto tog beslutet att ställa in.

- Det här var omöjligt att förutspå, och det här var inget beslut jag själv kunde ta. Vi har försökt med allting och fick hjälp av ingenjörer, men ingen kunde säkerställa säkerheten, säger konsertarrangören Magnus Eriksson.

Den aktuella scenen har använts förut, både i Trädgårdsföreningen och när Toto spelade i Smögen förra året, men trots detta gick det inte att bygga upp riggen som väger runt 13 ton.

ANNONS

- Det är ett begränsat område på Stenungsbaden. Vi kunde inte plocka dit megascenen, då skulle inte publiken fått plats. Den här scenen är lite mindre, men helt ok.

Men blåser det så mycket i Stenungsund?

- Det blåste mer i förmiddags och vi kunde inte vara säkra.

De som har köpt biljett kommer kunna använda dem i Örebro när Toto spelar där den 3 juli, men man kan få pengarna tillbaka om man hellre vill det.

- Ja, det ska gå. Vi kommer med löpande information om återköp på vår hemsida, säger Magnus Eriksson.

ANNONS