Torsdagens höjdpunkter från Bokmässan

GP är på plats under Bokmässan med en monter fylld av diskussioner och föredrag. Följ vår direktrapportering från Bokmässan 2016 genom GPTV LIVE.

ANNONS
|

Här är schemat för GP:s monter under torsdagen.

Torsdag 22 september

10.00 Valkampen i USA Trump eller Clinton?

Valkampen i USA pågår varje dag och GP:s profilerade medarbetare Britt-Marie Mattsson levererar analyser i tidningen varje vecka. Snart åker hon för att bevaka sitt elfte USA-val. Hör henne berätta om presidentkandidaterna och varför det här valet är så viktigt. GP:s Caroline Karlsson intervjuar.

11.00 GP granskar

Öppen försäljning av medicin på gatan, spårvagnar utan nödöppnare, unga som öppet diskuterar heder på nätet och fallet Jesper. Det är några ämnen som GP:s granskande reporter Michael Verdicchio har avslöjat. Nu berättar han om hur han jobbar och diskuterar tillsammans med chefen för samhällsredaktionen Eva Parkrud varför det är viktigt med granskande journalistik.

ANNONS

13.00 GP:s PratBar

Gunilla Grahn-Hinnfors, GP:s politik-reporter, leder en het politisk debatt i ett aktuellt ämne. GP startade PratBar för drygt två år sedan och har sedan dess haft flera debatter, som trängselskatt, bostäder till unga, inför valet och om de omdiskuterade arenorna i stan.

14.00 Instagram, Snapchat, Pokemon GO

Vad betyder digital skärmtid för oss i dag? Ett samtal mellan Adam Cwejman från GP Ledare, Louise Sköld Lindell, nyhetschef GP Online och GP:s onlinechef Markus Hankins om den snabbt eskalerande digitala närvaron i våra liv. Vad är det som gör att tiotusentals svenska ungdomar intog gatorna i somras för att fånga Pokémons? Och varför upplever så många unga människor att närvaron på Instagram och Snapchat är så avgörande för deras vardag?

15.00 Hot och hat inom fotbollen

Varannan sportjournalist har utsatts för hot. Det visar en undersökning som Scoop tillsammans med Svenska Sportjournalistförbundet nyligen genomfört. Värst är det inom fotbollen. GP:s sportchef Ulf Niklasson leder en debatt om det hårdnande klimatet för fotbolls-spelare, ledare, supportrar och sport-reportrar med initierade deltagare.

15.30 Kristian Wedel

Kristian Wedel signerar sin bok Dansar med nallar. Hans familje-kåserier om den lilla blondinen och hennes lillebror hör till GP:s mest älskade texter. I boken Dansar med nallar sammanfattas det första halvdussinet år i en tillvaro där den tröge familjefadern alltid ligger minst tre steg efter väsentligheterna. Hälften av intäkterna från bokförsäljningen går till Bris.

ANNONS

16.00 Negra Efendic

Jag var precis som du. Journalisten och författaren Negra Efendic berättar i sin självbiografiska hyllade debutbok om hur det var att komma som 11-åring till Sverige. Det är en berättelse om att samla burkar, om blickarna i skolan, om flyktingförläggningen, men också om det liv hon lämnade i Bosnien. GP:s Caroline Karlsson intervjuar.

16.30 Sista ordet från Puck

Kåsören Puck – Malin Clausson – skrev i många år om en barnfamiljs vardag på GP:s Världens gång-sida. Nu har Puck skrivit sitt sista kåseri – men Malin Clausson fortsätter förstås, under eget namn. Lagom till Bokmässan presenteras den avslutande boken med Puckkåserier. GP:s Kristian Wedel samtalar med Malin Clausson.

ANNONS