Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus och Martinus började sjunga i kör när de var runt fyra–fem år och de upptäcktes på en talangjakt under en semester i Thailand. Nu är de redo för att erövra Sverige. Pressbild.

Tonårsidolerna intar Gröna Lund

De orsakade kaos på Liseberg. Barn klämdes och grät. Föräldrar tröstade och trängdes. Närmare 30 000 var på plats för att se de norska tonårsidolerna Marcus och Martinus som är i färd med att erövra Sverige.

"Observera att konserten har flyttas från lilla scen till stora scen då vi förväntar oss många fler konsertgäster än vi tidigare trott" står det på Gröna Lunds hemsida inför de norska popstjärnorna Marcus och Martinus Gunnarsens konsert i Stockholm den 27 juni.

Meddelandet kan bero på publikkaoset som bröt ut precis före Marcus och Martinus konsert på Liseberg den 19 juni. Upprörda föräldrar klagade högljutt när nöjesparken var tvungen att stänga entrén tio minuter innan tonårsidolerna äntrade scenen.

- Det var helt otroligt att de var tvungna att stänga Liseberg på grund av oss. Vi förstod inte ens själva hur stora vi egentligen var. Jag blev superglad, men det var synd att de var tvungna att stänga, säger Martinus Gunnarsen.

Tvillingbrodern Marcus håller med.

- Det var väldigt annorlunda jämfört med annat vi har varit med om. Men det var en toppenstämning och Sverige levererade verkligen med hundra procent.

Upptäcktes i Thailand

Tvillingarna Marcus och Martinus blev upptäckta som nioåringar på en talangjakt i Thailand när de var där på en semester med familjen. De anmälde sig till Melody Grand Prix Junior, Norges motsvarighet till Lilla Melodifestivalen, och vann hela alltet med låten "To dråper vann", endast tio år gamla.

Fyra år senare har deras singel "Elektrisk" sålt trippel platina och videon har setts över 18 miljoner gånger på Youtube. De har fyllt arenor och ger snart ut en bok om sig själva. Inom kort kommer också en dokumentär om de två. Men först väntar Gröna Lund.

- Jag tror att vi gör låtar som sätter sig på hjärnan och som folk vill höra igen. Vi hoppas att publiken kommer ha lika skoj som vi och att alla sjunger med, säger Marcus Gunnarsen.

Aldrig ensamma på scen

Att kombinera skolarbetet med musiklivet tycker både Marcus och Martinus går bra. Deras pappa är lärare och undervisar dem när de är på turné. Men nu när det är sommarlov kan de satsa allt på musiken. På frågan om hur det är att jobba med sin tvilling vill båda svara och det blir nästan en kamp om vem som ska få börja.

- Det är väldigt skoj för man är aldrig ensam på scenen, säger Martinus.

- Det är som att ha en lyckoamulett på scenen, Martinus hjälper mig hela tiden, tillägger Marcus.