Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tolv hemmakockar tävlar om att bli Sveriges mästerkock 2019.

Tjörn-Moa kan bli Sveriges mästerkock

Efter en intensiv auditionturné har nu tolv finalister gått vidare i Sveriges mästerkock. Bland årets tävlande finns 19-åriga baristan Moa Munk från Tjörn.

I den nionde säsongen av TV4:s Sveriges mästerkock är Leif Mannerström och jurykollegorna Mischa Billing och Markus Aujalay åter på jakt efter Sveriges mest talangfulla amatörkockar.

"Den här säsongen är unik eftersom vi har ett stort antal potentiella vinnare som lagar mat på en mycket hög nivå", säger Mannerström i ett pressmeddelande, och utlovar samtidigt en spännande säsong med "en del skrällar".

40 personer lyckades ta sig till slutkvalet i Gävle där tolv finalister utsågs. Bland dem finns den 21-åriga grisbonden Emilia Nilsson från Silsjönäs och 19-åriga Moa Munk från Rönnäng, som är den yngsta någonsin att ta sig vidare till finalen i tävlingen. Även ambulanssjuksköterska Daniel Jernkrook från Sundsvall och avdelningschefen Lotta Gusterman från Stockholm gör upp om den ärofyllda titeln.

Programmet sänds varje onsdag på TV4 och TV4 Play fram till finalavsnittet den 3 april. Vinnaren av Sveriges mästerkock 2019 får en kvarts miljon kronor och ett kokbokskontrakt med Bonnier Fakta.