Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Programledare: Olsson, Kronér, Svan och Olsson dy.

Tittarras för nygamla Bingolotto

TV 4 hade räknat med "visst tapp" när Bingolotto flyttade till TV 4 plus. Men tappet blev stort. I lördags tittade bara 305 000, den lägsta siffran någonsin.
Inte ens hälften av publiken hängde med när Bingolotto flyttade. Det sista ordinarie programmet i TV 4 sågs av 670 000 tittare. Nypremiären på TV 4 plus i lördags lockade 305 000.

Det är den lägsta tittarsiffran i programmets historia. Den tidigare bottennoteringen var 365 000 tittare den 6 maj förra året.

Men Linda Grahn, programchef för TV 4 plus, låter sig inte nedslås av siffrorna. Tvärtom.

- Från TV 4 plus perspektiv är vi supernöjda med 305 000 tittare. Vi brukar ha kanske 60 000 tittare den tiden på lördagskvällar, så det här är jättekul!

Bingolotto blev inte ens TV 4 plus mest sedda program under den gångna veckan. Antikdeckarna i torsdags sågs av 320 000 tittare.

Borde inte Bingolotto åtminstone vara kanalens största program?
- Det där är det ju tittarna som bestämmer. Alla våra program har fått tid att växa och vi ska bygga vidare på Bingolotto som vår stora lördagsunderhållning.

Hon tillägger att man faktiskt sålde något fler lotter inför lördagens program än inför de ordinarie programmen förra året.

- Vi var oroliga för att kärnpubliken skulle svika, men det här tolkar vi som att de har följt med i flytten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.