Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/8

Tittarna rasar mot juryn - "Skandal"

I Melodifestivalen räknas den internationella juryns poäng till artisterna ihop med svenska folkets röster. Nu rasar tittarna mot SVT: "Skandal att svenska folket inte får bestämma vem ska representera Sverige i Eurovision!", skriver en tittare på SVT:s Facebooksida.

Under finalen delas hälften av alla poäng i Melodifestivalen ut av elva jurygrupper och den andra hälften står svenska folket för. Med andra ord har den internationella juryn en betydande roll över vilket bidrag som kommer att skickas till Eurovision Song Contest för att representera Sverige. 

Tittarna rasar mot SVT

Flera i den internationella juryn lade röster på vinnarlåten av Robin Bengtsson men räknar man endast svenska folkets röster hamnar Robin Bengtsson på en tredjeplats. Nu har många tittare har nu hört av sig till SVT på deras Facebooksida och uttryckt sitt missnöje. 

"Skandal att svenska folket inte får bestämma vem ska representera Sverige i Eurovision! Lägg ner internationella jurygrupperna NU!", skriver en tittare på SVT:s Facebooksida.

Här är ett fortsatt axplock av de tittarkommentarerna som kommit in på SVT:s Facebook:

"Det kan väl ändå inte vara meningen att svenska folkets 3:de val ska representera oss i Eurovision? Pinsamt av er att ni inte tänkt igenom röstsystemet bättre..."

"Är inte själva grejen med melodifestivalen att svenska folket ska rösta fram sveriges bidrag till schlagerfestivalen, vad har en internationell jury överhuvetaget med det att göra? 
Verkar konstigt att ställa upp med en låt som inte Sverige har röstat fram."

"När ska ni låta svenska folket avgöra mellon och inte internationella individer detta är en skam för Sverige."

"Lägg ner internationella juryn"

"VARFÖR ska en utländsk HELT INKOMPETENT jury avgöra svenska Melodifestivalen !?"