Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

TIPPNING: Så går det i Göteborg

Johanna Hagström och Jan Andersson går till botten med bilchocker, budskapslåtar och spinningpass i Melodifestivalens deltävling i Göteborg.

Låt 1
Boris René
Her kiss
Låtskrivare: Tim Larsson, Tobias Lundgren.
Före detta fotbollshunken Boris levererar en felfri öppningslåt som låter som The Pointer Sisters gamla diskodänga I'm so excited körd genom ett Bruno Mars-filter. Vi kan inte hitta ett enda fel med Boris och hans låt: Snygg kille med snygg stil som gör snygga moves till en snygg upptempolåt. Kanske blir det FÖR perfekt. Her kiss är som en tvål i badet - den bara swischar förbi utan att man får grepp om den.
TILL ANDRA CHANSEN

Låt 2
Adrijana
Amare
Låtskrivare: Martin Tjärnberg, Adrijana Krasniqi.
Amare är en skön hiphopballad med tunga beats som doftar Silvana Imam och med ett rött ljus som pulserar över scenen och de två gråklädda ballerinorna bakom Adrijana. Det är snyggt! Det är P3! Det är 2017! På repetitionerna har dock Adrijana inte riktigt klarat av att bära upp låten. Utmanar möjligen om en biljett vidare, åtminstone hoppas vi det.
UTSLAGEN

Låt 3
Dinah Nah
One more night
Låtskrivare: Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dinah Nah, Dr Alban.
Rosa peruk, blå cheerleaderklänning och en pumpande spinningrefräng. Dinah Nah och hennes namnkunniga låtskrivare går knappast in för att överraska. One more night kommer att gå varm på sommarens schlagerkryssningar, men den når inte riktigt upp till fusionsenerginivåerna hos Make me (la la la), som tog henne till final 2015.
UTSLAGEN

Låt 4
De Vet Du
Road Trip
Låtskrivare: Johan Gunterberg, Christopher Martland.
Ding, dinge-dinge-dinge-dinge ding, ding, ding, där glider bilen in. Givetvis släpar humorgänget med den framgångsrika youtubekanalen in en hel bil på scenen. Låten är egentligen ingen låt utan bara trams. Sjunga kan de inte heller. Vilket såklart är helt ovidkommande. Barnpubliken kommer garanterat att både skratta och trycka vilt på röstningsappens hjärta när De Vet Du sjunger "Det börjat lukta skit! Öppna! Satan!".
TILL ANDRA CHANSEN

Låt 5
Charlotte Perrelli
Mitt liv
Låtskrivare: Charlotte Perrelli, Lars Hägglund.
Charlotte Perrelli sjunger att hon "vaknar med en känsla av oro". Det är lite så vi känner inför hennes nya karriär som textförfattare. Det här bidraget balanserar vid pekoralets avgrund och håller helt enkelt inte måttet. Resultatet blir frapperande trist. Att hon sjunger fantastiskt kan ingen ta ifrån henne, men gitarren på magen är lika överflödig som Milli Vanillis sångmikrofoner.
UTSLAGEN

Låt 6
Ace Wilder
Wild child
Låtskrivare: Peter Boström, Thomas G:son, Ace Wilder.
Precis när refrängen börjar hör vi Boney M:s gamla goa Rivers of Babylon. Sen hör vi tusen andra låtar som det bara nästan går att urskilja. Det är så du bygger en riktig rökare, det vet firma Boström/G:son/Wilder. Wild child är ett väldigt smart bygge med urbant gung och Ace Wilders smittande talking face gör det omöjligt att värja sig.
TILL FINAL

Låt 7
Nano
Hold on
Låtskrivare: Nano Omar, Gino Yonan, Ayak, Carl Rydén, Christoffer Belaieff, Rikard de Bruin, David Francis Jackson.
Okände Nano Omar har seglat upp som den största favoriten i Göteborg. Rent objektivt är Hold on deltävlingens starkaste låt och i sina bästa stunder påminner Omars mörka röst om både Hozier och Rag'n'Bone Man. Att han sjunger till sina barn gör ju inte det hela mindre laddat.
TILL FINAL