Moa Svan.
Moa Svan.

Tio dagar kvar till Bokmässan

ANNONS
|

”Det riktiga landslaget”. Nej, det är inte Zlatan Ibrahimovic & Co, inte heller U21-laget som tog guld i EM i somras. Komikern och programledaren Moa Svan hävdar med emfas att det handlar om damlandslaget. ”Herrlandslaget har inte varit bra sedan 1990-talet” säger hon och frågar sig om det ens är lönsamt, medan damlandslaget är med i VM och tar medaljer. Det är Kosovare Asllani, Nilla Fischer och Lotta Schelin som är hennes favoritspelare och fotbollförbundet borde ha rest en staty över Therese Sjögran.

Moa Svan föddes i Kungsbacka och gick på Aranäsgymnasiet, men bor i dag på medietäta Södermalm. Där spelar hon korpfotboll och har bland annat varit fotbollsreporter för tidningen Feministiskt Perspektiv.

ANNONS

I sin bok Det riktiga landslaget svingar Moa Svan friskt och bland annat mediekåren får en salva för en alltför enkelspårig journalistik – ”kvällstidningarnas sportbevakning är antiintellektuell”. I höst skall hon ut på stå upp-turné, där hon bland annat vill bryta den vita heteronormativa traditionen inom svensk humor. Söndag 27 september klockan 13.00 diskuterar hon fotboll på mässan i GP:s monter på andra våningen.

ANNONS