Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tina Turners liv blir musikal i London

Rockikonen själv har skrivit manus. Skådespelaren Adrienne Warren prövas i huvudrollen.

Stage Entertainment bekräftade på fredagen att en ny musikal efter Tina Turners liv kommer att sättas upp i London. Den här gången är det rockikonen själv som skrivit manus. Showen, med arbetsnamnet Simply the best, får troligtvis premiär nästa år och den kommer att rymma alla hits ur sångerskans karriär, skriver teatersajten Playbill.

Musikalen skildrar Tina Turners liv från födelsen i Tennessee till mötet med Ike Turner, tar oss genom bröllop, skilsmässa och efterföljande solokarriär. Musikalen uppges även innehålla element från antikens Egypten.

"London har en speciell plats i mitt hjärta"

Den flerfaldigt prisade världsstjärnan har själv varit djupt involverad i arbetet med musikalen, som pågått i drygt ett år. Så här skriver Tina Turner nu:

"Jag är upprymd över att kunna berätta den glada nyheten: att vi nu påbörjar nästa kapitel. Det har varit underbart att få samarbeta med Katori Hall (manusförfattaren) och Phyllida Lloyd (regissören) för att tillsammans på bästa sätt ta hand om min historia. Det här fantastiska kreativa teamet är spännade. London har också alltid haft en speciell plats i mitt hjärta, och det är härligt att vara tillbaka."

Castingen är ännu inte klar. Men Broadwayskådespelaren Adrienne Warren är den som spelat Tina Turner i de workshops som hållits kring Simply the best.

Tina Turners liv har tidigare dramatiserats i filmen What's love got to do with it, med Angela Bassett i huvudrollen, och i musikalen River deep, a tribute to Tina Turner, som sattes upp i New York förra året.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.