Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Martin Timell. Arkivbild: JONAS EKSTRÖMER, TT

Timells bok stoppas efter våldtäktsanmälan

Först sparkades Martin Timell från Äntligen hemma. Nu drar Norstedts in hans bok Hemmafixarbibeln, rapporterar Expressen. Detta sedan polisen startat en utredning där tv-profilen misstänks för våldtäkt.

– Vi känner att vi varken tyckte att vi kan eller vill sälja något med honom som avsändare och frontfigur, säger Eva Gedin, Norstedts förlagschef till Expressen.

I förra veckan polisanmäldes Martin Timell och polisen har inlett en förundersökning om misstänkt våldtäkt, som ska ha skett på en personalfest 2008.

Läs mer: Förundersökning inledd mot Martin Timell

Polisanmälan blev kulmen på en uppsjö av anklagelser mot den folkkäre programledaren under de senaste veckorna, i samband med den så kallade Me too-rörelsen.

Mängder av vittnesmål

Det var mängder av vittnesmål från människor som jobbat med Timell, om trakasserier och sexuella övertramp. Det ledde till att TV4 bröt kontraktet med Martin Timell och alla program med honom har tagits bort från tablåerna.

Läs mer: TV4 bryter helt med Timell

Nu drar alltså även förlaget Norstedts in den populära boken Hemmafixarbibeln. Eva Gedin säger till Expressen att boken är slutnoterad sedan två veckor, men att det ännu inte hunnit slå igenom i alla butiker.

"Vill inte sälja något med honom"

– Det var ett beslut vi tog för två veckor sedan, vi känner att vi varken tyckte att vi kan eller vill sälja något med honom som avsändare och frontfigur, säger Eva Gedin till Expressen.

Timell har även gett ut boken Martins bästa och sämsta, som kom på 90-talet. De roliga historierna i boken har nu fått kritik för att vara både homofoba, rasistiska och sexistiska.