Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Tillfreds om<br>vi går runt"

I dag drar Hultsfredsfestivalen i gång. Men blir det en förlustaffär eller en nystart för den krisdrabbade festivalen?
Per Alexanderson är en av de verkliga veteranerna inom föreningen Rockparty som arrangerar festivalen i Hultsfred. Han var med och drog i gång festivalen 1986, har suttit med i styrelsen och efterträdde J.P. Bordahl som högste chef efter att festivalen förra året förlorat var sjätte besökare och gick drygt sju miljoner kronor i back.

- Vi är fullt tillfreds om vi går runt i år. Men vi har tre år på oss att fixa det här ekonomiskt, säger Per Alexanderson.

Att mäktiga Live Nation lägger sin endagsfestival Where the action is så att den medvetet ska krocka med Hultsfredsfestivalens topp på lördag är inget som Per Alexanderson ligger sömnlös över.
- Vi är väl medvetna om att vi har konkurrens i år. Jag säger till dig som till alla andra journalister, det är klart att det påverkar oss men hur mycket vill jag inte spekulera om. Det vet vi på söndag.

Rockparty har i alla fall mättat munnen efter matsäcken och tvingats anpassa budgeten efter det ekonomiska läget. En antal personer har sagts upp och enligt Per Alexanderson valde pressansvariga Sandra Nordin att avbryta samarbetet med Rockparty.
- Det finns mycket man kan spara på. I vårt fall har det främst varit på konsultsidan.

En gynnsam dollarkurs har i alla fall hjälp Rockparty att göra klart med årets amerikanska dragplåster Rage against the machine, Linkin park och Serj Tankian, därutöver lockar Hultsfred också med bland andra Rufus Wainwright och svenska Robyn.
- Vi har faktiskt ökat artistbudgeten i år och bjuder på creme de la creme av det som är nytt i kombination med några enstaka återföreningar.

Biljettförsäljningen har tickat på bra och festivalen "följer sin prognos". Vad det innebär vill Per Alexanderson dock inte säga.
- Nej, det kan jag tyvärr inte avslöja med tanke på konkurrenssituationen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.