Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tillbaka efter namnbyte - FO&O siktar på Friends

De flesta band drar sig för att byta namn. Inte FO&O. De prövar nu sitt tredje namn på fyra år. – Det viktiga är att fansen känner igen sig, säger Omar Rudberg från Kungsbacka.

De blev kända som The Fooo. Ändrade namn till The Fooo Conspiracy och bytte igen till FO&O när Oscar Molander i höstas valde att lämna bandet. Tanken från början, och det mest logiska steget, var att droppa ett "o" och ta namnet The Foo Conspiracy, men det stöp på att Dave Grohl från Foo Fighters tyckte att det var en riktigt dålig idé.

Så var det självklart med namnet FO&O?

- Ja, det kändes rätt klockrent. Enkelt och kort. Det fanns egentligen inga alternativ, säger Omar Rudberg. 

The Oof ..?

- The Oof? Nä, det tror jag inte.

Omar Rudberg ser ännu mer tveksam ut när han inser att bandets fans i så fall skulle behöva byta smeknamn från Fooers till Oofers. 

Låten FO&O tävlar med är delvis skriven av smått legendariske britten John "Mutt" Lange, känd för sitt arbete med Def Leppard och framförallt för att ha producerat AC/DC:s klassisker Back in black, ett av värdens mest sålda album. Och trots att det var länge sedan har tonåringarna Felix Sandman, Oscar Enestad och Omar Rudberg bra koll på vem de jobbar med.

- Oh ja, självklart! Vem har inte lyssnat på AC/DC, säger Felix Sandman.

Hur är Mutt Lange att arbeta med?

- Jag vet inte riktigt.

Ni har inte träffat honom?

 - Nej, inte ännu.

Pratat med honom?

- Inte det heller.

Mejlat, kanske?

- (skratt) Ja, det har vi gjort! Han bor ju på Bahamas så vi planerar att åka dit och hälsa på. Men det får bli efter Mello, säger Felix Sandman och understryker att de nu har fullt fokus på att göra ett riktigt bra framträdande i Melodifestivalen.

Ni har varit förband till Justin Bieber och satt Twitter i brand, hur stort känns det egentligen att tävla i Melodifestivalen?

- Allt har sin charm, även Melodifestivalen. Visst känns det stort och vi siktar på Friends.