Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Deltagaren Ashley Mullinax fick lämna i kvällens avsnitt av "Allt för Sverige". Pressbild.

Tidsmissen fällde henne i "Allt för Sverige"

För Ashley Mullinax, 32, tog äventyret på svensk mark slut i kvällens avsnitt av "Allt för Sverige". Nu kvarstår fyra svenskättlingar som i den kommande finalen gör upp om vinsten – en släktträff.

Skärgården var temat på söndagens avsnitt av SVT-programmet "Allt för Sverige". Deltagarna fick uppleva vad det innebär att ha "saltvatten i blodet" på ön Öja i Stockholms skärgård.

För att uppleva ölivet på nära håll bjöds amerikanerna på middag hemma hos lokalbefolkningen, besökte Sverige äldsta fyr och åkte lotsbåt.

Men "Allt för Sverige" är först och främst en tävling och i takt med att programmet närmar sig final ökar konkurrensen. Efter kvällens första tävlingsmoment – en roddutmaning – stod det klart att David Neslund, Andrew Morrison och Kevin Chown är vidare till final.

Kvar stod vännerna Ashley Mullinax och Kyle Johnson som i en utslagstävling gjorde upp om den sista finalplatsen. Upplägget var enkelt, de tävlande skulle promenera i en cirkel i trettio minuter för att sedan gå till cirkelns mitt när de bedömt att en halvtimme passerat. Efter en tidsmiss på närmare tjugo minuter fick Ashley Mullinax lämna programmet.

- Min tid här i Sverige har definitivt förändrat mig. Jag har fått svar på familjefrågor som varit obesvarade i generationer och det är väldigt coolt, sade en känslosam Ashley Mullinax.

I nästa avsnitt avgörs vem av deltagarna som får träffa sina svenska släktingar.