Tidning ber Melania Trump om ursäkt

ANNONS
|

I augusti 2016 publicerade tidningarnaThe Mail Online och the Daily Mail en artikler som ifrågasatte 46-åriga Melanie Trumps tidigare professionella modellkarriär. I artikeln spekulerade tidningarna om att den amerikanska presidentens hustru ska ha utfört andra arbetsuppgifter än som bara modell. Genom uppgifter från en slovensk tidning påstod de att Melania Trump ska ha utfört eskortjänster när hon kom till USA på 90-talet.

Både Melania Trump och Paulo Zampolli, chef för hennes tidigare modellagentur, har hela tiden nekat till anklagelserna.

Den tidigare artikeln påstod också att Melania Trump och Donald Trump, 70, ska ha träffats flera år tidigare än vad de berättat offentligt. Och att de ska ha iscensatt sitt möte.

ANNONS

Ber om ursäkt - betalar skadestånd

Daily Mail skriver bland annat som ursäkt:

"Vi accepterar att dessa anklagelser mot Mrs Trump inte är sanna och vi drar tillbaka dem. Vi ber Mrs Trump om ursäkt för de obekvämligheter som publiceringen kostat henne. Genom en förlikning med Mrs Trump har vi gått med på att betala henne för skadorna som uppstått."

President Donald Trumps hustru harstämt tidningen på 150 miljoner dollar för publiceringen, som hon hävdar har kostat henne miljontals dollar i uteblivna, möjliga affärsintäkter. Hur stor summa hon får avslöjas inte, men en källa med insyn i fallet säger till Reuters att uppgörelsen hamnade på under 3 miljoner dollar, inklusive advokatkostnader.

ANNONS