Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Throwback ställer in med kort varsel

"Med sorg i hjärtat" skriver festivalarrangörerna. Dålig biljettförsäljning anges som orsak.

Den 10 september skulle nya Throwbackfestivalen äga rum i Folkets park i Falköping, med huvudakter som amerikanska Earth Crisis, Garmarna, Her Majesty och Kristian Anttila.

- Det känns lite snopet, det hade varit roligt att spela, men jag förstår om arrangörerna inte vill riskera att krascha, säger Måns Jälevik, sångare i Her Majesty.

Kanske kan det bli en spelning i höst eller i vinter tillsammans med Souls som också skulle spelat på festivalen, men ingenting är bestämt.

- Vi får se, vi har i alla fall spelat mer tillsammans i The Majesty än vi gjort på länge.

Timo Räisänen, bandets gitarrist, tycker också det var kul att spela ihop igen men nu känns det rätt skönt att festivalen inte blir av.

- Det kändes som ett roligt äventyr ända tills vi fick höra att det inte gick så bra då började hela grejen laddas med ångest och farhågor. Att återförenas i pissigt väder inför 180 pers på ett ställe som tar 7 500 besökare hade inte känts bra, säger han.

Idén med festivalen var att blanda artister som likt Her Majesty avslutat sin aktiva karriär med redan etablerade samt debuterande artister. 

-Det hade varit ett perfekt sammanhang att återförenas i, det hade handlat om att återförenas i gamla minnen. Men jag har verkligen fullt upp med mitt eget just nu och känner mig peppad. Och nu kan jag räkna hem en extra helg med ungarna, säger Timo Räisänen.

Folkets Park i Falköping erbjöd enligt arrangörerna en "unik festivalmiljö".

"Här finns plats för att röja loss till sin favoritartist, dansa till grymma dj:s eller ta det lugnt med god mat och dryck i den natursköna parken" skriver de på sin hemsida.

På tisdagen stod det klart att festivalen ställer in, med kort varsel.

"Med sorg i hjärtat…har vi tagit beslutet att ställa in. Detta på grund av för dålig biljettförsäljning." skriver arrangörerna på Facebook. Meddelandet fortsätter:

"Vi är så ofattbart ledsna för detta men vi kommer inte längre. Ni som faktiskt köpt biljett, artister, samarbetspartners, och familj, tack så mycket för ert stöd."

Längst ner står det, lite uppgivet, "godnatt jord"

Arrangörerna lovar att alla köpta biljetter kommer att återbetalas inom 3-7 arbetsdagar.

Andra artister klara för festivalen var Kristofer Åström, Krösus, Loosegoats, Rein och Popkollo - the Nameless.

Bland de DJ:s kontrakterade att uppträda fanns både DJ Demonika och Klara Grape.

Så sent som i måndags publicerade GP en stor intervju med Her Majesty, där Timo Räisänen och hans kamrater i bandet nämnde hur mycket de såg fram emot festivalen.

"Det kommer att bli som att vandra mellan Kungsgatan och Magasinsgatan på 90-talet." hoppades Måns Jälevik då.