Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/11

The XX - Snyggt, tight och fett

Till skillnad från resten av planeten (nåja) har jag aldrig förstått storheten med superhyllade The XX. Tvärtom tycker jag att deras pretentiösa elektropop är alldeles för duktig, för poserande, ja rakt av för töntigt för att blir riktigt intressant. Tänker mer frikyrka än Studio 54 om man säger så.

The XX

Azalea, Way out west.

Elektro/Pop.

Publik: Glad och peppad.

Bäst: Dansfesten mot slutet.

Sämst: Det är lite tråkigt, ändå.

Men när de går på Slottsskogens näst största scen i skymningen är det i perfekt regi, som om någon plötsligt drar ner en dimmer som lägger hela parken i ett mystiskt dunkel. Efter det radar de upp hit efter hit efter hit med build-ups som vore vi mitt i ett house-DJ-set, från första ackordet till sista. Det är enormt fin stämning i publiken, som verkar dela en aldrig sinande entusiasm för bandet och dansar sig igenom även den lugnaste av låtar. 

Så nej, de kanske inte är de coolaste katterna i världen och konserten kommer knappast gå till historien som något världsomvälvande. Men det är snyggt, tight, fett och precis lagom publikfriande för att göra jobbet med betyg väl godkänt. Även om det stundtals blir lite tråkigt, ändå.