Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

The Theatre - Göteborgs nya konsertarena

Rondo får se upp. I november slår hotell Gothia Towers upp dörrarna till stans nya konsertarena, The Theatre. Dit hoppas man locka världsstjärnor som Celine Dion, Beyoncé och Robbie Williams. Men först ut är Joe Labero.

När Gothia Towers i slutet av 2014 inviger sitt tredje torn blir anläggningen med 1 200 rum vid Korsvägen Nordens största hotell.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Ett sådant bygge måste såklart erbjuda gästerna mer än hårfönar och frukostbuffé. Det menar i alla fall Gothia Towers vd Daniel Stenbäck, som just nu är på studiebesök i Singapore för att hämta inspiration på hotell som Raffles och spektakulära Marina Bay Sands.

Det är i en sprakig mobiltelefon därifrån som han utvecklar idén kring Gothia Towers nya konsertlokal i Göteborg.

- Många av de gästartister vi tänker oss, Robbie Williams, Eric Clapton, Beyoncé, Rihanna, Mary J Blige, Celine Dion, skulle kunna fylla Ullevi men vi ser att det finns en marknad för mer intima, exklusiva shower i kombination med god mat. En helhetsupplevelse som folk är beredda att betala lite extra för, och något helt annat än megakonserter på jättelika arenor. Det är det vi vill erbjuda.

Daniel Stenbäck ser en liknande utveckling i både Singapore och Macao, och såklart kommer mycket av influenserna till Gothias nya konsertlokal The Theatre även från Las Vegas, där inte minst Frank Sinatra brukade boka in sig och köra shower under en längre period. Precis som Celine Dion, Shania Twain och Britney Spears gör just nu.

Fast räkna inte med att någon av dem tillbringar våren 2015 vid Korsvägen. För längre gästspel handlar det snarare om svenska namn som Björn Skifs, Robert Gustafsson eller Joe Labero, som inviger The Theatre 9 november och kör sin show fram till 20 december.

Att biljettpriserna blir rekorddyra, från de billigaste barplatserna längst bak för 300-500 kronor till de bästa middagsbiljetterna som kan gå på 3 500 kronor, är inget som oroar Daniel Stenbäck.

Han ser såväl företagskunder som kompisgäng eller firande par som framtida konsertbesökare, och menar att konkurrensen i första hand inte kommer från Rondo som kört krogshower tvärs över gatan i flera år.

- Vi tävlar inte nödvändigtvis mot Rondo eller stans andra konsertlokaler, det är bredare än så, vi konkurrerar med allt det som folk lägger pengar på: teater, bio, restaurangbesök. Alla slåss om plånboken i dag.

Och du tror göteborgarna är beredda att hosta upp ett par tusenlappar för en krogshow deluxe?

- Absolut! Det känns klockrent. Konsertlokalen blir viktig för att skapa flöden och genomströmning av människor till vårt nya hotell.

Hur mycket kostar det att bygga konsertlokalen?

- Det handlar om ett par miljoner, men det är en mindre investering med tanke på att vi lägger 1,2 miljarder på vårt tredje torn, säger hotellets vd Daniel Stenbäck.

Fakta: The Theatre

Gothia Towers nya konsertlokal invigs 9 november 2014. Den ligger på markplan, är 4 000 kvadratmeter stor och rymmer 2 000 personer. Först ut är Joe Labero som uppträder med sin trollerishow fram till 20 december. Bakom restaurangen står stjärnkocken Krister Dahl.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.