Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

The Naima train gör sin sista spelning på Kulturkalaset. Bild: Calle Bergener

The Naima train gör sin sista spelning

Tar farväl i Bältespännarparken under Kulturkalaset.

Varför lägger du ner?
– Jag har funderat på det i många år och försökt nytända Naima train på olika sätt, men nu känner jag att jag behöver en ny identitet. Det har gått så många år, jag är vuxen nu. Jag gör fortfarande musik men det är i en lite annorlunda anda, så då kände jag att det är dags att ömsa skinn. Börja om på nytt.


Vad kan man som besökare förvänta sig av spelningen?
– Det kommer bli en klassisk Naima train-spelning blandat med en senare Naima train-spelning. Jag kommer göra många låtar på det sättet jag alltid har gjort bara för att återkoppla, men det blir också ett par överraskningar. Det blir väldigt nostalgiskt. Alla som har varit med mig genom åren kommer nog att bli berörda på ett speciellt sätt tror jag.


Förväntas något av publiken?
– Att de är där. Jag tror att de vill uppleva det här. Det ska bli roligt att göra det tillsammans.


Har du en hängiven fanskara?
– Det är väldigt blandat. Det finns ett gäng som jag har sett på nästan varje spelning under åren, till och med folk som har åkt långt. Så visst är det många som jag märker är riktiga fans, men sedan kommer det alltid fram någon efter varje spelning och säger att de aldrig har hört mig förut.


Hur skulle du beskriva de här tio åren? Är det något speciellt som betyder extra mycket?
– När jag tänker tillbaka på det bästa som har hänt med The Naima train så var det år 2010 allt hände. Jag spelade med Imogen Heap på Brewhouse och det var något av det coolaste jag har gjort i min karriär. Samma år var jag i Tanzania och spelade. Det var helt fantastiskt, någonting jag lever på fortfarande.


Att loopa sig själv känns unikt. Hur hamnade du i det spåret?
– Jag kände inte till någon som hade det konceptet. Jag tyckte just då att det var så extremt kul. Jag gick igång på det soundet och testade mig fram. Att det är så organiskt och att jag bara hade gitarr och sång. Väldigt lite att jobba med och ändå blev det så stort.


Har du något nytt projekt på gång redan nu?
– Ja, det är redan i full planering. Jag har skrivit massa låtar och har i princip ett koncept redo som jag är jättepeppad på.


Hur låter den nya musiken?
– Jag tänker nog vara lite sådär mystisk och inte säga så mycket, men det är jag och min musikaliska anda. Jag är lite mer flexibel och experimentell. Förhoppningsvis kan man höra det nästa år.