Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Carrie Coon och Justin Theroux har bärande roller även i säsong två av HBO-serien "The leftovers" som börjar sändas den 5 oktober. PRESSBILD.

"The leftovers" lämnar grundformen

Det gåtfulla HBO-dramat "The leftovers" tar i säsong två ett kliv i en ny riktning. Vi har mött huvudrollsinnehavarna Justin Theroux och Carrie Coon för att få deras syn på skiftet.

Att "Lost"-skaparen Damon Lindelof ligger bakom HBO-serien "The leftovers", blev under första säsongen nästan parodiskt övertydligt. Gåtfullheten kring premissen - att två procent av jordens invånare plötsligt försvinner - hann nå smått absurda nivåer. Säsongsavslutningen av "The leftovers" skildrade New York-förorten Mapleton i upplösningstillstånd, med kravaller och bränder, men några egentliga svar om varför försvinnandet skedde, hade ännu inte levererats till tittarna.

Helt nya karaktärer

Frågorna lär heller inte besvaras i säsong två. Först verkar det vara en annan tv-serie man har hamnat framför, då det första avsnittet berättas utifrån helt nya karaktärer, på en helt ny plats: invånarna i Miracle i Texas, som är den enda stad i USA som inte drabbades av försvinnandet. Före avsnittets slut förs tittarna dock tillbaka till huvudpersonerna i förra säsongen. Kevin Garvey Jr (Justin Theroux) och flickvännen Nora (Carrie Coon) har efter kaoscrescendot i Mapleton flyttat till Miracle för att försöka börja om på nytt.

"Kan inte fly"

TT träffar Justin Theroux och Carrie Coon på ett hotell i Beverly Hills, där de båda snabbt slår ner på idén om att just detta - en total nystart i livet - är något som är möjligt för människor.

-Man kan inte fly från sig själv, säger Coon innan Theroux lägger till sitt perspektiv: -Jag håller med, särskilt när det gäller våra karaktärer. Det går inte att skära bort djävulen från ens inre, liksom. Många människor tror att en geografisk flytt är ett sätt att lämna all sin inre problematik bakom sig. Men det fungerar inte så. Det är oftast samma skit, på en ny plats.

Skiftet i tv-seriens riktning var ett beslut som Damon Lindelof tog tillsammans med författaren och medskaparen Tom Perrotta, vars bok "The leftovers" låg till grund för säsong ett. Dels rimligtvis med anledning av frustrationen som många tittare visade, men enligt Lindelof även för att de nya karaktärerna och platserna passar in i seriens mer övergripande story.

Leker med tv-berättandet

Justin Theroux uppskattade Damon Lindelofs rättframhet angående förändringen:

-Damon ville bara göra en till säsong om han hittade en övertygande grund för den, vilket jag helt litade på att han skulle lyckas med. Han leker med typiskt tv-serieberättande på ett väldigt coolt sätt. Konventionellt berättande kan lätt kännas utnött. Rollistan ser drastiskt annorlunda ut, enorma förändringar har skett i tonaliteten och avsnittens följd är omkastad. -Och han använder sig aldrig av oväntade grepp för att vilseleda, eller för få tittarsiffror. Det har alltid ett större syfte, säger Carrie Coon.

Men även om säsong två av "The leftovers" har flera minst sagt överraskande startpunkter, har Damon Lindelofs karaktäristiska drag som tv-serieskapare bestått, menar Justin Theroux.

-Han bygger inte tv-serier med en särskild destination i åtanke, utan omkring det rent känslomässiga tema som han vill utforska. För mig skapar det en sorts oändlighet i materialet.

Bild: HBO