Robert "Strängen" Dahlqvist blev 40 år. Arkivbild.
Robert "Strängen" Dahlqvist blev 40 år. Arkivbild.

The Hellacopters spelar för "Strängen"

ANNONS
|

I sommar gör The Hellacopters en särskild minneskonsert för sin avlidne gitarrist Robert "Strängen" Dahlqvist. Bandet ställer sig på scen på klubben Debaser Strand i Stockholm den 22 juni, för att hylla sin vän och kollega.

Det var i februari i år som Dahlqvist avled i en sjukdomsrelaterad olyckshändelse, 40 år gammal. Han var en av grundpelarna i rockbandet från 1999 fram tills dess att det upplöstes 2008, och var även sångare i bandet Thunder Express/Dundertåget och The Diamond Dogs.

"Från mars 1999 till den tragiska olyckan som ledde till hans död i februari i år så var Robert Dahlqvist en stor del av våra liv. Vi började kalla honom Strängen för att han spelade av strängar hela tiden, sen blev han naturligt kallad Strings när vi var utomlands. Han gillade gitarrer och hög rockmusik och denna kväll tillägnad hans minne kommer att innehålla exakt det. Precis som han skulle ha velat ha det", skriver bandet i ett pressmeddelande.

ANNONS

Hellacopters har beslutat att låta alla intäkter från konserten gå till Dahlqvists dotter.

TT

Fakta: Robert "Strängen" Dahlqvist

Född 16 april 1976.

Var gitarrist i The Hellacopters från 1999 till dess att bandet upplöstes 2008.

Sjöng också i banden Thunder Express och den svenska varianten Dundertåget, samt The Diamond dogs.

Spelade även med Stefan Sundström på ett flertal skivor. Släppte 2013 soloalbumet "Solo". Arbetade på nytt material och senaste singeln "Bangatan" kom i fjol.

ANNONS