Göteborgsbandet Terra består av Karl Sundström, Mathias Ek, Alex Jubell och Petter Lagerlöf.
Göteborgsbandet Terra består av Karl Sundström, Mathias Ek, Alex Jubell och Petter Lagerlöf.

Terra tänker inte gå på Way out west

Göteborgsbandet Terra spelar tillsammans med Alice B på en uppladdningskväll inför Way out west på Pustervik på onsdag, men annars har de inte mycket till övers för festivalen. GP fick ett snack med sångaren Karl Sundström.

ANNONS
|

Hur är peppen inför onsdag?

– Den är hög, det ska bli skitkul. Vi har hunnit spela ihop oss nu, sedan vårt album Terrarism släpptes i maj. Vissa låtar växer när man spelar dem live. Sista spåret på skivan till exempel, Tack för att du väntar, är den låt jag gillar minst på skiva, men är en favorit att köra på scen. Det ska också bli kul att spela samtidigt som Alice B. Vi har varit i Göteborgs musikliv länge och stött på varandra i olika sammanhang, men aldrig spelat ihop.

Ni var nyss i Toronto och spelade på en ölfestival. Hur gick det till?

ANNONS

– En svensk bokare hade uppdraget att hitta band till festivalen, och han gillade oss. Festivalen var en hipsterhistoria med mikrobryggerier, så det var inte röjigt i klass med Göteborgskalaset 2002 utan mer folk som gick runt med små glas och smakade på nya ölsorter. Vi gjorde två spelningar på själva festivalen och en klubbspelning i Toronto, och fick extremt bra respons. Publiken där känner ju igen vårt uttryck, som är nordamerikanskt i grunden. Rätt brötigt och mycket dist. Då spelar det ingen roll att vi sjunger på svenska. Eventuellt åker vi tillbaka till Kanada i höst.

Spelningen på Pustervik är ju ett slags uppladdning inför Way out west. Ska ni gå på festivalen?

– Nä, det ska vi inte ... Men vi gör en hemlig klubbspelning under festivalen, på en plats som vi kommer att gå ut med senare.

Har Way out west påverkat musikscenen i Göteborg på något sätt under de tio år festivalen funnits?

– Nej, Way out west har inte betytt något för Göteborgs musikscen. Den känns mer som en Stockholmsgrej. Musikscenen i Göteborg pågår lite i periferin just nu, med små öar av band som gör liknande grejer. Way out west är bra för stan förstås, det är ett jippo som drar folk och gagnar hotell och andra verksamheter. Men den lokala scenen har inte gagnats. Jag sätter hellre mitt hopp till andra aktörer. Woody West är Sveriges bästa rockklubb och bokar stora, internationella akter till Pustervik, medan Christian Pallin alltid bokar intressanta band till Koloni.

ANNONS

Festivalen åsido, vad händer för Terra framöver?

– Vi har en spelning på This is Hultsfred, och så ska vi fortsätta turnera med den här plattan under hösten. Några officiella datum har vi inte än, men det kommer så småningom. Dessutom har vi en hel del nytt material som vi är ivriga att spela in. Vi kommer gå in i studion i höst, men har inte bestämt än hur eller när vi ska släppa det.

ANNONS