Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ternheim vågar bjuda in lyssnarna till sitt inre

Anna Ternheim levererar som sommarvärd i söndagens sommarprat. Ett program som fördjupar sig i kärlekshistorier, musiken och hennes karriär. GP:s recensent Hanna Jedvik slås av sångerskans styrka.

Anna Ternheim har som artist och låtskrivare den där unika förmågan av att kunna kombinera en stark integritet med att vara djup personlig. Det gör hennes artistkarriär svår att jämföra med någon annans. Lika briljant är hon i sitt Sommar i P1, där hon vågar bjuda in lyssnarna till sitt inre, utan att det blir privat eller utestängande. 
Elegant bygger hon sitt program kring kärleken i hennes liv, om en relation som har kommit och gått och som dessutom har varit viktig för hennes karriär. 
Utan någon tydlig början eller slut släpper hon oss i sitt liv låter oss stanna alldeles lagom länge.


Manuset är nogsamt formulerat. Anna Ternheim berättar sin historia om musiken, karriären och kärleken med ett glödande men ändå stillsamt engagemang. Det är melankoliskt och bär på ett inneboende hopp, en längtan efter att vara fri och vikten av att följa sitt hjärta. Inte helt olik hennes egen musik. 
Ofta tappar sommarprogrammen styrfart efter första timmen, då värden ofta har fått sagt det viktigaste. Inte Anna Ternheims. Hon fortsätter med full styrka rätt in i kaklet.