Terence Trent D'arby ställer in i Göteborg

ANNONS
|

Han kom från ingenstans, Terence Trent D'Arby, när han slog igenom 1987. Efter de tre feta hitsinglarna Wishing well, Sign your name och If you let me stay låg världen för hans fötter.

Och det var inget fel på 25-åringens självförtroende. I flera intervjuer utmålade han sitt debutalbum Introducing the hardline according to Terence Trent D'Arby som den bästa plattan sedan Beatles Sgt Pepper 1967.

Strax därefter försvann han igen. Trots ett par hyggliga album hittade Terence Trent D'Arby aldrig tillbaka till hitlistorna. I stället drog han sig undan, flyttade till Italien och skaffade familj. Där återupptäckte han sig själv, tog namnet Sananda Maitreya och började göra musik igen.

ANNONS

Lite otippat och väldigt oannonserat är han nu ute på en Sverigeturné med två kompmusiker, men efter att ha spelat i Malmö och Stockholm ställs resten av turnén in med kort varsel.

Det betyder att tisdagens konsert på Trädgår'n i Göteborg och senare i veckan i Trelleborg och Helsingborg inte kommer att äga rum.

Enligt Sananda Maitreyas svenska presskontakt, som efter lång betänketid svarade på GP:s mejl, ställs turnén in på grund av "oerhört lågt biljettsälj".

Kanske beror det på att Sananda Maitreya varken spelar eller lyssnar på sina gamla hitlåtar längre. De hörde till en annan tid, sade han till TV4:s Nyhetsmorgon, och förklarar att han för länge sedan bröt med sitt intensiva feberaktiga 80-tal. Ett liv Sananda Maiterya var "tvungen att lämna".

- Annars hade jag inte överlevt.

ANNONS