Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Woody Allen. Arkivbild.

Teater ställer in Woody Allen-musikal

The Goodspeed Opera House, en inflytelserik lokal teater i Conneticut, ställer in sin planerade version av Woody Allens musikal "Bullets over Broadway". Anledningen är de anklagelser om övergrepp som Allens adoptivdotter Dylan Farrow riktat mot honom.

"I ljuset av den pågående diskussionen om sexuella trakasserier och övertramp är "'Bullet over Broadways' författare Woody Allen hårt granskad. Löpande rapporter i media gör situationen ännu svårare och mer komplicerad, och det har gjort att vi har omprövat lämpligheten i att producera musikalen", säger teaterns vd i ett uttalande.

"Bullets over Broadway" är en musikalversion av Allens Oscarsvinnande film "Kulregn över Broadway från 1994.

Farrow, i dag 32 år, anklagar Allen för att ha utsatt henne för sexuella övergrepp då hon var sju år. 2014 skrev hon en uppmärksammad text i New York Times där hon redogjorde för övergreppen., och i veckan talade hon för första gången ut i tv, i en intervju i CBS morgonprogram "This morning".

Woody Allen har kontinuerligt nekat till anklagelserna mot de sexuella övergreppen och kallat dem "osanna" och "skamliga". Han har även menat att anklagelserna är regisserade av ex-partnern Mia Farrow. Men Farrows intervju har satt hård press på Allen och en rad namnkunniga skådespelare, som Natalie Portman, Colin Firth och Ellen Page, har tagit avstånd från den världsberömde regissören.

The Goodspeed är känt för att först av alla ha satt upp några av världens mest kända musikaler, som "Annie" och "Mannen från La Macha". De musikaler som gått bra på teatern har ofta gått vidare till att göra succé på Broadway.