Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Quentin Tarantino och Harvey Weinstein efter premiären för "Grindhouse" i Los Angeles 2007. Arkivbild.

Tarantino ångrar sig om Weinstein

Los Angeles-polisen utreder filmproducenten Harvey Weinstein för ett misstänkt sexuellt övergrepp för fyra år sedan. Regissören Quentin Tarantino skäms över att han inte agerade mot Weinstein och i stället höll tyst.

Quentin Tarantino säger att han i årtionden känt till uppgifter om Harvey Weinstein. Han skäms för att han inte slutade arbeta med mogulen, säger han i en intervju.

- Jag visste tillräckligt för att göra mer än vad jag gjorde, säger Oscarsvinnaren till The New York Times, och berättar om flera händelser med framstående skådespelare.

- Det var mer än bara de normala ryktena, det vanliga skvallret. Det var inget jag hört i andra hand, jag visste att han gjort en del av de här sakerna.

Polisen utreder fall

Filmproducenten Harvey Weinstein anklagas för att under lång tid ha trakasserat kvinnor sexuellt och för att ha våldtagit flera kvinnor.

Polisen i Los Angeles utreder ett fall där Weinstein anklagas för ett sexuellt övergrepp för fyra år sedan, enligt flera nyhetsbyråer.

"Ärendet är under utredning", enligt ett uttalande. Övergreppet ska ha inträffat på ett hotell 2013, och enligt flera medier rör det sig om en modell som blivit utsatt. Kvinnan har hörts av polisen.

Weinstein har förenekat alla anklagelser som riktats mot honom.

Lupita Nyong'o berättar

Den senaste i raden av stjärnor som anklagar Weinstein är skådespelaren Lupita Nyong'o, som i en lång debattartikel i The New York Times beskriver vad som har hänt henne.

Vid ett tillfälle, när hon fortfarande var student, ska Weinstein ha velat att hon drack alkohol och gjort närmanden under en privat filmvisning i hans hem. En annan gång bjöd han på middag som han ville inta i ett privat rum. När hon protesterade sade han att hon inte skulle vara så naiv.

Lupita Nyong'o har inte velat berätta om hur otrygg hon känt sig förrän nu.

"Nu när vi pratar om det, låt oss aldrig vara tysta om sådana här saker", skriver hon.