Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Talk show-ikonen kan satsa på att bli president

Efter Donald Trumps valvinst 2016 verkar Oprah Winfrey sugen på en politisk karriär.

Oprah Winfrey, programledare och talk show-ikon, kan bli en framtida motkandidat till sittande presidenten Donald Trump. Efter att fastighetsmagnaten vann presidentvalet förra året, verkar Oprah Winfrey sugen på att sadla om och bli världens mäktigaste kvinna, skriver CNN.

Det var i Bloomberg-showen ”The David Rubenstein Show: Peer-to-Peer Conversations” som Oprah fick frågan ifall hon skulle klara av att ”krossa glastaket”– något Hillary Clinton inte förmådde.
- Jag trodde faktiskt aldrig att… jag övervägde aldrig ens tanken som en möjlighet. Jag tänkte bara att, oh oh, svarade hon och tillade:
- Nej, det kommer inte att hända, men jag menar, jag brukade tänkta att man behövde veta så mycket mer än jag trodde man behövde veta.

Funderar på det

Avsnittet spelades in redan den 12 december men det var först under onsdagen som det sändes. Och när Oprah Winfrey dementerat passade Rubenstein på att ställa en motfråga.
- Det är fastslaget att du inte behöver ha regeringserfarenhet för att bli vald som USA:s president, eller hur?, frågade han varvid Oprah Winfrey svarade:
- Det var vad jag trodde. Oh, jag har inte erfarenheten, jag kan inte tillräckligt. Och nu funderar jag.

Har tidigare sagt nej

Oprah Winfrey är dock inte helt obekant med politik. Hon var tidigt en supporter till Barack Obamas kampanj 2008 och gav honom sitt stöd när han stod mot Hillary Clinton. Men trots detta har hon tidigare i år förnekat en potentiell kampanj. I januari fick hon nämligen frågan i ”The Late Show with Stephen Colbert”. Där och då gav hon ett rakt ”nej”.

Men Oprah Winfrey är inte den enda kändisen som kopplas samman med en potentiell presidentkampanj. I november förra året öppnade skådespelaren Dwayne "The Rock" Johnson upp för att kandidera till USA:s president år 2020.