Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Takida-sångaren talar ut om depressionerna

Takida-sångaren hyllar hustrun: "Hon räddat mitt liv flera gånger"

Robert Pettersson, sångare och frontman i populära rockbandet Takida, har redan tidigare berättat om sina återkommande, djupa depressioner.

När programmet Djävulsdansen har säsongspremiär i SVT under torsdagen utvecklar Takida-stjärnan sina tankar kring sjukdomen och hyllar sin fru Susanne.

– Jag vet inte hur många gånger jag har velat ge upp, det är nästan som dödshjälp. Hon har stått ut med mycket och på så vis har hon räddat mitt liv flera gånger, berättar Robert Pettersson i programmet.

Påverkar de närstående

Även Susanne Pettersson finns med i programmet som liksom tidigare leds av Sanna Lundell och Ann Söderlund.

"Sussie" vittnar om hur psykisk ohälsa påverkar hela familjen och hur hon har lärt sig att hantera makens depressioner och blivit bättre på att se tecknen i god tid.

– Många frågar mig: Men du då? Hinner du må dåligt? Jag tror jag har blivit bättre på det de senaste åren, att få vara ledsen. Det handlar inte bara om honom, berättar hon.

"Det är en ganska kall blick"

Robert Pettersson säger själv att hustrun kan se i hans blick och hans sätt att inte vara närvarande när han är på väg neråt.

– Den är lite dimmig och man ser liksom lite, inte ondska, men att det händer något, det skiftar något i ögonen. Värmen finns inte kvar, det är en ganska kall blick, berättar Susanne som också poängterar att den friske Robert är en varm och mycket omtänksam person.

Torsdagens avsnitt av Djävulsdansen visas 21.00 på SVT1.