Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bröderna Lawrence på Way out West i Göteborg i lördags, 10 augusti.

Syskonduon fann varandra i musiken

Med debuten "Settle" knep de förstaplatsen på Englandslistan och charmade kritikerna. För fyra år sedan började bröderna Guy och Howard Lawrence i Disclosure experimentera med musik - och lärde känna varandra på riktigt.

En timme söder om London, i den lilla staden Reigate växte bröderna Howard och Guy Lawrence upp. Som barn umgicks de inte särskilt mycket, det är tre år mellan dem och åldersskillnaden var helt enkelt för stor. Men för fyra år sedan började de närma sig varandra.

-Jag hade gjort några beats på min dator, berättar 19-årige Howard Lawrence, börjar skratta och ursäktar sig snabbt: -Men de var fruktansvärda för jag var bara 15 år. I alla fall, på den tiden läste Guy en kurs i musikteknik. En dag kom han hem från skolan och frågade om han fick öva lite genom att mixa mina grejer.

Det gemensamma projektet blev startskottet på deras vänskap.

-Det var första gången vi fick kontakt på riktigt, säger brorsan Guy Lawrence, 22 år gammal.

Viktigt med live

2010 kom första singeln "Offline dexterity". Men det var med förra årets hit "Latch" och uppföljaren "White noise" duon slog igenom på riktigt. I juni släpptes debutalbumet "Settle". Den gick direkt in på Englandslistans förstaplats och hyllades av kritikerna.

På spelningar har Disclosure alltid med sig ett gäng instrument på scenen, att allting ska vara live är viktigt för dem. Även om det hela började som ett missförstånd.

-När vi började med dansmusik visste vi ingenting om det. Vi hade gjort två låtar och folk försökte boka oss för spelningar. Vi tänkte "Vad vill de att vi ska göra?" och antog att de menade en liveshow med ett band, säger Howard Lawrence.

Deras spelningar möttes av förvåning.

-Klubbägarna undrade vad vi höll på med och sade "Vi ville bara att ni skulle dj:a". De gillade vad vi gjorde men hade inte utrymme för oss på deras små scener, säger Howard.

Besvikna på spelningar

Många andra houseartister skippar instrument helt på sina spelningar och dj:ar bara. Disclosure har ingenting emot det, men bara så länge ingen påstår att det är en liveshow.

-Vi irriterar oss på när folk försöker lansera sig själv som en liveakt men som bara dyker upp med en dator. Man blir väldigt besviken när man köpt biljett till en liveshow och sedan bara få se någon med en laptop, säger Howard Lawrence.

TT Spektra: Vem har ni blivit besvikna på?

-Vi har varit på ett gäng dåliga spelningar. Men vi nämner inga namn för att vi inte vill skapa krig med andra artister, säger Guy Lawrence.