Sweden Rock-debut för Slash

ANNONS
|

I höstas släppte den forne Guns N' Roses-gitarristen Slash sitt tredje soloalbum World on fire, det andra tillsammans med sångaren Myles Kennedy och kompbandet The Conspirators.

Med samma konstellation gör rockstjärnan sin första Sweden Rock-spelning någonsin.

-Jag älskar Sverige, det vet ni. Svenskarna är riktiga rock'n'roll-fans så det blir alltid fantastiska shower, säger han och fortsätter:

-Myles och jag har en riktigt bra kemi. Det började med att göra några låtar ihop, sedan blev det hela album och nu har vi nog gjort cirka 500 spelningar tillsammans. Jag står för musiken och han för sången, sedan lägger vi ihop det.

Ingen återförening

Det har gått nästan två decennier sedan han bröt med Guns N' Roses för att istället satsa på det egna bandet Slash's Snakepit. 2002 bildade han supergruppen Velvet Revolver tillsammans med bland annat de tidigare Guns N' Roses-kollegorna Duff McKagan och Matt Sorum.

När han nu fokuserar på solokarriären är han trött på att få frågan om det blir en Guns N' Roses-återförening i framtiden. I en intervju med CBS Morning tidigare i år ska han ha sagt att han är öppen för idén, något han nu tar avstånd från.

ANNONS

-Jag sa inte så utan bara att "man ska aldrig säga aldrig", vilket inte är någon grej. Just därför vill jag inte prata om Guns N' Roses, folk vrider alltid på det man säger eller gör något dumt av det, säger han.

Ny skiva

Istället vill han lägga fokus på solokarriären. Förutom den långa turnén arbetar han just nu på sitt fjärde album.

-Så fort turnén är slut ska vi in i studion. Förhoppningsvis blir det klart våren eller i början av sommaren nästa år, säger han.

Namn: Saul Hudson

Ålder: 49 år.

Tidigare band: Guns N' Roses, Slash's Snakepit, Velvet Revolver.

Soloskivor: Slash (2010), Apocalyptic love (2012), World on fire (2014).

ANNONS