SVT Väst anställer

ANNONS
|

Sparkrav och neddragningar är vanligt i tv-världen men nu är det expansion som gäller, i alla fall för SVT Väst. Företaget söker folk, det rör sig framförallt om teknisk personal i ett 20-tal olika funktioner bland annat snickare, fotografer, rekvisitörer, sminkörer och så vidare. I första hand letar man internt, finns inte kompetensen där går SVT ut med extern annons.

Skälet till denna plötsliga nyrekrytering stavas följetongen. SVT Drama i Göteborg har fått i uppdrag att göra en lång följetong, något GP skrivit om tidigare, dramat ska sändas under lång tid och möjligen även flera gånger i veckan. Serien ska börja sändas i SVT under hösten 2007.

ANNONS

Detta betyder att även skådespelare kommer att anställas så småningom. Förmodligen inte förrän till våren.

- Hur många jobb det blir har jag ingen aning om i dagsläget. Det beror naturligtvis på hur rollerna i följetongen ser ut. Men i mars eller april skulle jag tro att vi vet, säger Gunwi Silander.

Enligt uppgift lär det handla om ett 50-tal tjänster totalt, så länge företaget söker internt rör det sig om tillsvidareanställningar, när de går ut på öppna marknaden blir det provanställningar.

ANNONS