Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Lindgren leder årets Melodifestival – som inte får visas på hotell och restauranger som en utannonserad händelse, skriver Aftonbladet.

SVT stoppar Melodifestival-visning på hotell

SVT har satt ned foten och stoppat visningarna av sitt eget flaggskepp Melodifestivalen. Det hela gäller ett par hotell som har annonserat ut temakvällar med tillhörande direktsändning av Melodifestivalen på storbildsskärm, vilket de inte har rätt att göra, skriver Aftonbladet.

- När man utannonserar det som en händelse: ”kom och ät mellomenyn och titta på Melodifestivalen hos oss”, då är det inte tillåtet. Har man däremot bara på tv:n är det mer en gråzon som vi förstås inte har möjlighet att kontrollera, säger Jan-Erik Westman, pressansvarig för Melodifestivalen, till tidningen.

Han säger att det inte är så vanligt att SVT måste stoppa sändningar på det här viset.

- Detta är inte jättevanligt, men i det här fallet hade de dels använt varumärket Melodifestivalen och logotypen samt att de bjöd in till en visning där rättigheterna inte fanns. Det handlar om att värna en mängd olika personers rätt till ersättning för olika typer av visningar och de rättigheterna finns inte hos SVT, säger Melodifestivalens pressansvarige, Jan-Erik Westman.