SVT-stjärnan tar strid för årets julvärd

Sanna Nielsen är årets julvärd i SVT. Men när nyheten annonserades fick hon utstå mängder av hat i sociala medier. Nu tar SVT-kollegan Belinda Olsson strid för Sanna Nielsen: "Kommentera inte vad människor har på sig. Jag vet att man kan störa ihjäl sig på det, men håll det för dig själv".

ANNONS
|

När nyheten kom häromveckan om att Sanna Nielsen skulle bli årets julvärd i SVT fick hon utstå påhopp i sociala medier - allt på grund av en tröja. Den folkkära artisten svarade på påhoppen genom ett Facebook-inlägg. Då skrev Sanna Nielsen bland annat;

"De horribla kommentarer jag fick igår om min tröja och ett läppstift kändes inte som kritik utan som mobbing och det är ett ämne som jag brinner mycket för."

LÄS MER:Sanna Nielsen slår tillbaka mot utseendehånen

Nu tar SVT-kollegan Belinda Olsson upp striden i ett klipp som SVT Opinion publicerat. I en likadan tröja säger hon hej till alla "tanter" och ger en lektion i vett och etikett på internet.

ANNONS

"Det är nedlåtande"

"Kalla inte folk för lilla gumman, det är nedlåtande", säger hon bland annat och "Kommentera inte vad människor har på sig. Jag vet att man kan störa ihjäl sig på det, men håll det för dig själv".

Belinda Olsson avslutar med att säga "Let´s make tanten great again!" och tänder ett ljus.

SVT-profilen menar att det blev en liten annorlunda situation då det i detta fall handlade om kvinnor som kommenterade negativt.

.- Vi gör alltid trailers varje vecka och försöker fånga upp något vi tycker är en snackis och vi driver ofta om män i sociala medier. Nu tyckte vi det var lite lustigt med tanke på att ofta när man pratar om näthat och att bli utsatt i sociala medier brukar det handla om män, säger Belinda Olsson till GP.

"Lätt att man tar åt sig"

Hon gillar tanter, men menar att de i bland kommenterar andra kvinnors utseende.

- Många är väldigt snälla och undrar vart man köpt sin klänning, men andra säger att man såg gravid ut eller att den var konstig. Vi är vana vid att kommentera varandras utseende. Alla har väl snackat skit om någons tröja någon gång, men när det blir så mycket är det lätt att man tar åt sig.

ANNONS

Och på torsdag gästar Sanna Nielsen SVT Opinion.

- Hon kommer prata om varför hon tagit åt sig och varför hon valt att bemöta det.

Här kan du se hela klippet;

SVT Opinion sänds i SVT1 på torsdagar 22.00.

ANNONS